Hoppa till huvudinnehållet

Träna i par - barn och vuxna

Publicerad:
Parträning utomhus är vad socialförvaltningen, med hjälp av pengar från länsstyrelsen, anordnar vid tre tillfällen i maj.
Parträning utomhus är vad socialförvaltningen, med hjälp av pengar från länsstyrelsen, anordnar vid tre tillfällen i maj. Foto: Sören Andersson/TT

Tre träningspass utomhus är vad Degerfors kommun och länsstyrelsen anordnar i maj. Det är parträning, där kommunikation är minst lika viktig som den fysiska träningen.

Man kan ta med tolv par per gång och tanken är att det ska vara vuxen-barn, eller ungdom, som tränar ihop. Det här är nämligen ett projekt med förebyggande arbete för barn och unga.

Träning är bra både för fysiken och psyket och därför satsar man nu på den delen också.

– Vi har fått medel från länsstyrelsen till olika aktiviteter,vi har haft föreläsning och en informationskväll som socialtjänsten och polisen höll i med information om droger, berättar socialsekreterare Lovelyn Sjöström som tar emot anmälningar till träningspassen.

– Vi har även haft en digital föreläsning för högstadieelever på Stora Vallaskolan om machokultur, droganvändning och våld. Allt i förebyggande syfte, säger Sjöström.

Coronasäkert

Det är en kollega till henne som ska hålla i träningspassen, som beskrivs som allsidig träning, lite crossfit-inspirerad. Passen hålls utomhus, på Stora Vallaområdet, och med coronasäkra avstånd mellan deltagarna.

Stor vikt läggs på kommunikationen, då man under träningen samarbetar och peppar varandra. Några förkunskaper krävs inte.

På Degerfors kommuns hemsida kan man läsa mer kring träningen.

Artikeltaggar

CrossfitDegerforsDegerfors kommunLänsstyrelsenNyheterSocialförvaltningen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.