Busskort till de som behöver

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribent vill ha busskort efter behov.
Foto: Gorm, Kallestad
Idag får alla gymnasieelever busskort, men det är inte alla som behöver det. Om man bor ungefär 100 m ifrån skolan kommer ju inte busskortet vara så användbart. Jag tycker att de som behöver och använder det dagligen borde få ett busskort.

Till läsåret 2021/2022 ska dom ta bort busskort för alla som inte bor 6 km eller längre ifrån. Jag bor 5,7 km ifrån skolan och skulle mitt busskort försvinna skulle jag behöva gå upp tidigare för att kunna fixa mig för att jag skulle behöva gå/cykla varje dag, och då förlorar jag sömn. Och om det skulle snöa/spöregna skulle jag komma till skolan jätteblöt eller så skulle mina föräldrar få skjutsa mig men då skulle dom behöva vara lediga från jobbet och det förlorar dom pengar på.

Kommunen vill dra in busskorten för det är för dyrt för att alla ska ha det och ifall dom gör det skulle dom kunna ha kvar några lärare.

Om de som behöver busskort inte får busskort skulle dom kanske behöva betala för ett busskort och ett busskort i Karlskoga kostar 803 kr i månaden och det skulle vara väldigt dyrt. Alla familjer har heller inte råd att betala så mycket och då skulle detta med att åka buss bli en klassfråga. Skulle man som elev behöva använda sitt studiebidrag skulle man använda ungefär två tredjedelar av sitt studiebidrag och då skulle man inte kunna spara pengarna till något annat.

Jag önskar att politikerna skulle upphäva sitt beslut och ge busskort till alla som behöver det.

KrossarN

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.