Hoppa till huvudinnehållet

50-årsjubileum för drive in- bingon i parken

Publicerad:
Restriktionerna kring avstånden vid försäljningen av bingobrickor höll man hårt på i fjol och så måste man även göra i år. Foto: Per Lindgren

Det blir drive in-bingo även i år i Degerfors Folkets park. Om man kommer upp i rekordsiffror som i fjol är svårt att säga, då kom bingospelare från landets alla håll till parken.

Om drygt ett par veckor drar det igång, årets upplaga av drive in-bingon i Folkets park. I år är det 50-årsjubileum, då bingo startades 1971 i allians mellan Strömtorps IK och Degerfors IF. De röd-vita var med till och med 1997, men från 1998 kör Strömtorps IK bingon i egen regi.

50-årsjubileet kommer dock inte uppmärksammas särskilt.

Sören Johansson, som haft olika poster i klubben sen 1967 och är ordförande sen 1995, hoppas att man i alla fall kan fira klubbens 90-årsjubileum nästa år. Men det avgörs helt av restriktionerna som följer med pandemin och om läget lättat till dess.

Var själva

Restriktionerna var också det som gjorde att många arrangörer i fjol inte visste att de fick köra sin bingo.

– Vi kollade med länsstyrelsen och fick klartecken så länge vi höll oss till restriktionerna. Vi måste se till att det hålls avstånd i kön till bingobrickor, vi får inte ha någon servering och inget lotteristånd. Men det har funkat bra och vi fick bra lovord i somras, säger Johansson och fortsätter:

– Drive in-bingon gick fantastiskt bra. Det blev ett rekord som är svårt att slå, för de höll inte bingo någon annanstans så hit kom folk från hela Sverige, som Mora och Stockholm, ja även från Skåne. En söndag hade vi inte färre än 32 husbilar på bingon.

Normalt brukar det vara 250 bilar per tillfälle, men i fjol var det många fler vissa speldagar.

Basförtjänst

Man drar igång 23 maj och kör till den 19 september och för SIK är detta arrangemang huvudinkomsten under året. Matcher ge ringa publikintäkter, för då man fick ta in publik täckte det endast domare och dylikt. Även reklamintäkterna har minskat med åren.

– Så det här betyder mycket och det är bättre anda nuförtiden, fotbollsspelarna ställer upp till hundra procent och vi brukar vara 15-talet personer som jobbar med bingon varje söndag , säger Johansson.

Artikeltaggar

BilbingoDegerforsDegerfors Folkets parkDegerfors IFNyheterSören JohanssonStrömtorps IK

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.