"Ex on the beach" ställs in

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Elin Skog från Karlskoga har medverkat två gånger i Ex on the beach. I vintras medverkade hon även i ”Celebrity ex on the beach – Peak of love”, som sändes från Åre.
Foto: Helena Lundberg
Discovery ställer in 2021 års säsong av "Ex on the beach". Det skriver Dagens Nyheter.

Beskedet kommer kort efter att tv-bolaget Nent stoppat den pågående säsongen av "Paradise hotel" efter anklagelser om sexuella övergrepp under inspelningen.

Anledningen till beslutet är enligt Jessica Lindman, kommunikationsdirektör på Discovery Networks, den debatt som pågår i samhället.

– Hela debatten som började med metoo skapade en större medvetenhet kring hur vi beter oss mot varandra, hur män och kvinnor beter sig mot varandra. Vi följer debatten och valde rätt tidigt att ta upp diskussionen internt, och nu har vi tagit det här beslutet. Vi tror helt enkelt inte att våra tittare vill ha ett sådant program just nu, säger Jessica Lindman till Dagens Nyheter.

– Samhället utvecklas hela tiden och vi lyfter de här frågorna. Det kan vara frågor kring misshandel men också andra förtryck, som till exempel härskarteknik. Det är inte specifikt sexuella övergrepp eller morden mot kvinnor – men allt sådant väller upp känslor och medvetenheten kring vårt beteende blir större. Vi är mycket mer medvetna i dag än för tio år sedan. Det som var okej då är inte okej i dag, säger hon.

Inspelningen av årets "Ex on the beach" skulle ha börjat i september.