Man får skämmas

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten menar att inte mycket hänt sedan mordet på Fadime.
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
Då Fadime blev mördad 2002 kom alla politiska partier med förslag hur mord misshandel av kvinnor och barn skulle hanteras - inte mycket har hänt.

Det har blivit politikers favoritrecept på de flesta frågor nämligen att tillsätta en utredning som i sin tur skall utredas och tiden bara går utan att något speciellt händer.

När det gäller kvinno- och barnmisshandel får det inte bli en partipolitisk fråga utan det är ju självklart att sunt förnuft som gäller det skall inte få förekomma .Självklart kan en riksdag gemensamt komma fram till hur bestraffningen av förövaren (egentligen en annan beteckning) skall ske med lagens hjälp så att förövarna blir inlåsta.Nu får de en fotboja men de kan ju röra sig ute sätt på dom en fotboja som finns i tecknade serier en järnkula på ett antal kilo och varför inte en randig dräkt oxå.

Det som istället har skett är att kommunerna inrättat kvinnohus för att "spärra" in kvinnor och barn som blivit misshandlade istället för tvärsom.De har ryckts upp från övrig släkt och vänner och kompisar till annan ort för att bli "internerade" det är så djävulskt fel och vilka enorma psykiska besvär den kan bli i framtiden framförallt kanske för barnen.Nu skall ju Karlskoga kommun rusta kvinnohuset passa på och lyxa till ndet då med ljusa fina rum tv i varje rumm härliga lokaler för lek och möjlighet till studier och stort fint kök.Varför inte en pool det förstår jag blir svårt men vad jag menar att skapa så bra möjligheter som det går så att de boende kan må bra i förhållande till de varit med om.

Man får ta mig fan skämmas för att tillhöra släktet män när det finns en del som inte har förstånd att uppföra sig på rätt sätt.

Curt-Ola Fridèn

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.