Mer Idrott i skolan

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribent pläderar för mer idrott i skolan.
Foto: TOMAS ONEBORG / SvD / TT
Idag i skolan har man idrott en gång i veckan och det är väldigt lite och elever som går i grundskolan eller gymnasiet rör på sig alldeles för lite för att dom ska ha en bra hälsa.

I gymnasiet är det många fester då det förbrukas alkohol och det är ett problem i sig men att dom ungdomarna inte rör på sig på fritiden gör det ännu värre. Vi kanske inte kan påverka att ungdomar festar men vi kan göra så dom rör på sig i skolan med en till två extra lektioner i ämnet idrott och hälsa. Även kan man informera eleverna om vad alkohol gör emot en i ämnet idrott och hälsa med hjälp av att man har flera lektioner i skolan när man går gymnasiet men även i nian i grundskolan när sånt börjar bli aktuellt för eleverna. Jag tror det skulle få eleverna att tänka till lite och att de skulle få många att inte bruka alkohol.

Varför?

Idrott i skolan är det ämne som är populärast i skolan speciellt om man idrottar utanför skolan men alla elever gillar någonting i ämnet, om det är så att det är dans eller innebandy, alla har något som favorit. Visst, alla kanske inte gillar idrott, men när man har flera lektioner kan det göra så att eleverna fastnar för något och man har en hobby för livet. När det blir fler idrottslektioner kommer då fler av eleverna komma och då lyssnar de på läraren när den pratar om alkohol och om vad som sker när man brukar det. Det kommer få många att tänka till nästa gång eleven tänker på om att gå på en fest och dricka alkohol.

Med en lektion till i veckan så hinner man med att gå igenom det som redan finns i kursen men även att gå igenom hälsoriskerna med alkohol och till och med att eleverna har tid att ha roligt med vad dom vill hitta på idrotten. Det kommer bli fler timmar i skolan, men det gör väll inte så mycket när dom ändå kommer åka hem och spela tv spel.

Motionsintresserad elev

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.