Hoppa till huvudinnehållet

Regn kan stoppa spel på Stora valla: ”Ett orosmoment”

Publicerad:
Reporter Fredrik Narvelid
Fredrik Narvelid
fredrik.narvelid@kt-kuriren.se

Klubbchefen Suzanne Hällström tror att Stora valla blir godkänd på torsdag. Då kommer åtta årskortsinnehavare att få se Degerfors ta emot Djurgården på söndagseftermiddagen.

– Nu är det väderprognoserna som vi följer noga, säger Hällström.

Degerfors IF tvingades flytta hemmapremiären mot Kalmar till Behrn arena 18 april och hade då goda förhoppningar att matchen mot Djurgården 9 maj skulle kunna spelas på Stora valla.

– Jag tycker att det ser bra ut. De har klippt mattan flera gånger och planbetäckningen läggs på i dag. Den största oron just nu är för vädret. Det ska komma mycket regn den här veckan, suckar Hällström.

På torsdag besiktar Svenska fotbollförbundet arenan och Hällström är optimistisk.

– Jag tror att den blir godkänd, absolut. Skulle det komma mycket regn kan det bli ett problem även om vi har lagt på planbetäckningen. Det slutgiltiga beslutet om planen är spelbar tar domaren på söndag. Det kommer att vara ett orosmoment. Som vanligt...

Om det blir spel på Stora valla väntar en glädjens dag för åtta supportrar.

– Vi har lottat fram bland de som hade köpt årskort till och med i söndags. Vi kommer även att ha sponsorer i våra loger. Så det blir fler än åtta åskådare på arenan.

– Om alla loger fyllas handlar det om ytterligare ett 60-tal åskådare. Vi hoppas också på att vi hinner få upp tälten. Det ena tältet är till för matchvärdar och då blir det ytterligare lite folk på arenan.

Vill flytta derbyt

I fredags meddelade regeringen i en remiss lättnader vad gäller deltagarantalet på vissa arrangemang. Vid stora sport- och kulturevenemang med anvisa platser utomhus ska publiken kunna uppgå till 500 personer. Om smittutvecklingen tillåter skulle detta träda i kraft 17 maj.

Dagen innan tar Degerfors emot Örebro.

– Vi ska göra allt vi kan för att flytta matchen. Ärendet ligger just nu hos Svensk elitfotboll. Vi får helt enkelt avvakta och se vad som händer.

Att få ta in 500 åskådare i det första allsvenska derbyt på 24 år vore, så klart, en boost för spelarna.

– Visst är det så! Nu vet vi inte riktigt än hur de räknar antal åskådare. Som det har varit tidigare har funktionärer och spelare räknats in. Så tror jag inte att det är nu. Vi ska höra oss för hur det ser ut. Men nu är det varannan plats som gäller och då kan vi i alla fall ta in en bit över 400 åskådare. Vi ska jobba stenhårt för att göra utrymme så vi kan ta in så nära 500 som möjligt.

Även då kommer årskortsinnehavare att ha förtur.

– Jag tror att vi kommer att sälja en hel del årskort de närmaste dagarna. Om det inte är så behöver vi släppa biljetter och det vore ju en mardröm egentligen att hantera det. Vi ska ha ett styrelsemöte på torsdag och diskutera hur vi ska hantera det.

Artikeltaggar

Degerfors IFDegerfors IF HerrFotbollSuzanne Hällström

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.