Persson trea efter premiärhelgen: ”Kul att få stå på pallen direkt”

Publicerad:
Emil Persson har bytt STCC mot Porsche Carrera Cup Scandinavia-körning för Fragus Motorsport och det började lovande. Foto: Armin Hadzic A1 Work

Emil Persson slutade femma och tvåa i Porsche Carrera Cup Scandinavia-premiären – och kände att han hade fart för ännu mer.

– Knutstorp är en svår bana att köra om på, säger Karlskogaföraren.

Persson siktar mot pallen i ny serie: ”Proffsigt team”

Persson satte den femte respektive tredje snabbaste tiden i fredagens två kval, vilket medförde samma startpositioner i lördagens två race.

– Om det var något som blev lite dåligt så var det första kvalet, säger Karlskoga MF-föraren.

– Knutstorp är en svår bana att köra om på och jag hamnade bakom trean och fyran. Det kändes som jag hade bättre fart än dom men det var svårt att ta sig förbi, att gå på omkörning. Jag ville inte krångla till det i första racet heller, utan valde att få med mig lite poäng i stället för att kanske göra någon dum grej och bli ståendes på banan.

Persson, 31, nöjde sig med en femteplats dryga sekunden efter trean Hugo Andersson och 8,4 sekunder efter vinnaren Lukas Sundahl.

Andra racet blev därefter av det rörigare slaget.

Persson, som är en av fyra förare i Fragus Motorsport, körde upp sig som tvåa men tappade tillbaka till en tredjeplats innan säkerhetsbilen kom in för att leda fältet två gånger om.

De varven räknas, men omkörning är förbjuden under tiden säkerhetsbilen är inne på banan.

Detta minskade chansen för Persson, som aldrig tog sig förbi teamkompisen Hampus Ericsson igen utan var trea över mållinjen.

Han blev dock tvåa ändå. Detta efter att Ericsson bestraffats med ett tidstillägg för ”track limits”.

– De tyckte att han hade åkt utanför den tillåtna banan. Det var väl lite hårt dömt, kan jag tycka. Alla åkte där och ingen hade fått bestraffning för det innan sista racet.

Persson blev uppflyttad från tredje- till andraplats i andra racet efter att teamkompisen Hampus Ericsson bestraffats med ett tidstillägg för ”track limits”.
Persson blev uppflyttad från tredje- till andraplats i andra racet efter att teamkompisen Hampus Ericsson bestraffats med ett tidstillägg för ”track limits”. Foto: PRIVAT

Med anledning av tidstillägget fick Persson med sig en femteplats och en andraplats trea från säsongspremiären.

Detta innebär en tredjeplats i tabellen inför andra tävlingshelgen på Scandinavian Raceway (Anderstorp) 18–19 juni.

– Skönt att få bra poäng med sig. Jag är nöjd med helgen, det var kul att få stå på pallen direkt.

Lukas Sundahl vann båda racen och toppar därmed tabellen på maximala 54 poäng.

Hugo Andersson och Emil Persson följer på 34 respektive 32.

Persson var 2,78 sekunder efter Sundahl, som vann mästerskapet förra året, i andra racet.

– Jag tror inte det är omöjligt att ta honom, jag var inte jättelångt efter. Det är målet så får vi hoppas på det bästa, säger Karlskogaföraren med ett lätt skratt.

Persson, som kommer från Storfors och nu bor i Degerfors, är ny i Porsche Carrera Cup Scandinavia efter att ha slutat sjua i STCC förra året.

Artikeltaggar

Emil PerssonMotorsportRing Knutstorp

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare