Hoppa till huvudinnehållet

Kandidat till årets mål: "Ska mycket till för att slå det”

Publicerad:
Victor Edvardsen gjorde sitt livs mål till 1–0 och placerade även in 2–0 efter en omställning när Degerfors besegrade tabellettan Djurgården med samma siffror.
Victor Edvardsen gjorde sitt livs mål till 1–0 och placerade även in 2–0 efter en omställning när Degerfors besegrade tabellettan Djurgården med samma siffror. Foto: Kajsa Juslin

En av frågorna på presskonferensen: gjorde Victor Edvardsen årets mål i allsvenskan redan i femte omgången?

– Jag vill inte vara kaxig här, men det ska mycket till för att slå det, säger matchhjälten med ett brett leende.

Sensationellt mål av Edvardsen i Degerfors praktskrällBetyg: Degerfors bästa i segern mot Djurgården

Frågan alla ställde sig i 85:e minuten var om ett heroiskt försvarande men alltmer pressat Degerfors skulle orka hålla undan till en stark poäng eller om Djurgården skulle få in 1–0.

Victor Edvardsen hade större planer än så.

Han fick bollen efter en sämre förstatouch av Rasmus Schüller på defensiv planhalva, vände mot anfall med sin första touch och slog till hårt på uppstuds med sin andra.

– Jag hann inte tänka så mycket. Jag hann bara få en liten blick att han var långt ute och klappade till den. Och ja... Jag fick en bra träff, säger han med ett leende.

– Jag trodde den skulle gå över först, men det var skönt att se den gå in.

Skottet från egen planhalva (!) chockade alla på Stora Valla och gick över Aleksandr Vasiutin i en perfekt bana och in i mål.

1–0 var ett faktum och Edvardsens jubel var klassmålet värdigt.

– Jag rankar det här som mitt snyggaste mål.

Edvardsen fastställde slutresultatet till 2–0 på övertid av bara farten, efter en fin omställning.

Den offensive nyckelspelaren var, inför matchen, självkritisk vad gällde sin egen inledning på allsvenskan.

Fjolårssuccén Victor Edvardsen stod, efter en tyngre inledning, åter i sitt centrum när Degerfors besegrade Djurgården.
Fjolårssuccén Victor Edvardsen stod, efter en tyngre inledning, åter i sitt centrum när Degerfors besegrade Djurgården. Foto: Kajsa Juslin

Nu fick han i stället, ensam på podiet efter tränarnas presskonferens då journalisternas efterfrågan var så stor, svara på frågor om ett klassmål och en klassinsats.

– Vi jobbade för varandra i dag. Jag sa det i min intervju med NA inför matchen... Det har varit lite negativt från mitt håll. Jag ville komma in med inställningen att gå i bräschen och lyfta alla nu.

Sagt och gjort.

Degerfors gick upp i allsvenskan 1992 tack vare en 2–0-seger mot Djurgården. Nu har fansen en ny 2–0-seger mot Djurgården att prata om – och en offensiv nyckelspelare tillbaka i målform.

– Jag gjorde många mål på försäsongen och trodde det skulle bli samma på Friends (AIK borta i premiären). Men det var stor skillnad och jag har kommit till insikt. Man måste jobba hårt för att kunna prestera på den här nivån. Gör man inte det är man osynlig.

Vad betyder det för dig att göra den här stormatchen efter en tyngre inledning?

– Det känns bra. Som sagt... Fortsätter jag att jobba så här... Då kan det bli bra, om jag är positiv i stället för att slänga negativa kommentarer vilket jag lite har gjort.

– Det låter klyschigt, men kommer inte laget upp i nivå får man börja någonstans och ta tag i sig själv. ”Vad kan jag påverka för att bli bättre för laget”.

Edvardsen gjorde en kandidat till årets mål och jublet mot fansen i logerna var därefter.
Edvardsen gjorde en kandidat till årets mål och jublet mot fansen i logerna var därefter. Foto: Kajsa Juslin

Räknar du med att fortsätta i nummer nio-rollen nu?

– Det är tränarna som bestämmer det, jag har varit tydlig med att jag spelar där de vill. Men ska vi hota mycket bakom känner jag själv att det är jag som ska spela där framme.

Efter veckans kontraster, 0–1 mot Mjällby följt av 2–0 mot Djurgården, ligger Degerfors nu elva i allsvenskan med sex poäng på fem matcher.

– Jag tycker inställningen är den stora skillnaden. Vi måste ha samma inställning mot, ursäkta, Mjällby eller Varberg som mot Djurgården för att plocka tre poäng mot de lagen också. Jag hoppas vi har insett det nu, att det är det som krävs.

  • Foto: Kajsa Juslin
  • Foto: Kajsa Juslin
  • Foto: Kajsa Juslin
  • Foto: Kajsa Juslin
  • Foto: Kajsa Juslin
  • Foto: Kajsa Juslin
  • Foto: Kajsa Juslin

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors IFDegerfors IF HerrFotbollStora VallaVictor Edvardsen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.