Hoppa till huvudinnehållet

Sabetkar om första nollan: ”Som att göra mål för oss försvarare”

Publicerad:
Sean Sabetkar.
Sean Sabetkar. Foto: Kajsa Juslin

Med Oliver Ekroth borta på grund av sjukdom var det Sean Sabetkar som styrde Degerforsförsvaret och såg till att säsongens första hållna nolla säkrades.

– Att hålla nollan är som att göra mål för oss försvarare. Jätteviktigt för självförtroendet, säger mittbacken.

Kandidat till årets mål: "Ska mycket till för att slå det”Diawara om omtalade situationen: ”Rörde honom inte”

Degerfors kom till spel med en nykomponerad backlinje där Daniel Janevski tog plats till höger, Sean Sabetkar i mitten och Sebastian Ohlsson till vänster.

– För mig är det inga problem att spela i mitten. Och oavsett vem vi slänger in så har vi en bra kemi överlag. Vi har en bred och jämn trupp. Det visade sig i dag. "DJ" (Daniel Janevski) gjorde sin första match på länge efter skada och gjorde det riktigt bra, berömmer Sabetkar.

Nyförvärvet från Västerås styrde sin backlinje och var en av spelarna som hördes mest på planen.

– När Oliver spelar så hörs han minst lika mycket. Vi brukar skrika i kapp, säger Sabetkar med ett skratt.

Mittbacken vill ge beröm till hela laget för arbetsinsatsen som gjordes på Stora Vallas tunga gräsmatta.

– Alla jobbade något enormt. Det hade varit kul att ha en gps på folket hur mycket de sprang i dag. När alla löper så mycket som de gjorde underlättar det jobbet för oss i backlinjen.

Hur ser du på matchen?

– Djurgården tryckte på under vissa perioder men de är ju samtidigt serieledare. Jag tycker ändå att det kändes stabilt i vårt låga försvarsspel. De skapade egentligen mest när de fick ställa om på oss.

Även om Djurgården pressade på var det Degerfors som skulle gå från Stora Valla med tre poäng. Sabetkar vill egentligen bara säga ett ord om Edvardsens 1–0-mål från halva planen.

– Världsklass. Han hade ju en intervju med Fotbollskanalen där han sa att han inte hade fått det att lossna. Att han hade fuskat lite. I dag visade han vilket pannben som han har. Vi har flera spelare som kan göra det där lilla extra.

Hur viktigt är det att få hålla första nollan?

– Jag skulle ljuga om jag skulle säga att man inte bryr sig. För oss försvarare är det som att göra mål. Nu nollade vi serieledarna. Vi får njuta av den här segern i dag och sen är det bara att ladda om för torsdagens match mot Norrköping.

Degerfors–Djurgården 2–0 (0–0)

Målen: 1–0 Victor Edvardsen (85), 2–0 Victor Edvardsen (90).

Varningar, Degerfors: Sean Sabetkar, Christos Gravius, Ismael Diawara, Anton Kralj.

Degerfors IF (3–4–3): Ismael Diawara – Daniel Janevski (Nicklas Maripuu 80), Sean Sabetkar, Sebastian Olsson – Ferhad Ayaz (Erik Lindell 76), Adam Carlén, Christos Gravius, Anton Kralj – Sargon Abraham (Abdelrahman Saidi 76), Victor Edvardsen (Adhavan Rajamohan 90), Johan Bertilsson.

Artikeltaggar

Daniel JanevskiDegerfors IFDegerfors IF HerrFotbollSean Sabetkar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.