Högljudd musik, nedskräpning, mycket fylla: Stora problem med "bilfolk"

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Under lördagskvällen och natten mot söndag samlades ett hundratal "raggarbilar" från olika delar i länet på Truckstop i Örebro och polisen fick mycket att göra.
Foto: Chris Maluszynski / SvD / TT
Polisen fick in fyra anmälningar under lördagen om bilar som spelat hög musik och om att folk urinerat offentligt.

Den stora bilträffen i helgen var på Truckstop i Örebro. Under lördagskvällen och natten mot söndag samlades ett hundratal "raggarbilar" från olika delar av länet på Truckstop i Örebro. Dagen efter har butiker i området fått lägga extra timmar på städning. Det var mängder med glaskross, ölburkar och tusentals fimpar och fasader där folk hade urinerat.

Christina Hallin är presstalesperson för Polisregion Bergslagen och hon uppger att de gjort ett antal ingripanden och att berusningsgraden var hög bland de unga.

– Det har spelats väldigt hög musik i Örebro. Vi har delat ut böter och tillsägelser om att sänka stereoljudet i bilarna, säger Christina Hallin.

Hon säger att polisen ser mycket allvarligt på att man träffas så här under dessa coronatider.

Flera bilar från vårt närområde fanns i Örebro och det har gjort att det även inkommit anmälningar från Karlskoga.

– Klockan 19.29 fick vi första larmet. Det var ett samtal om att det fanns ett flertal bilar som spelade hög musik vid Norra Viaduktgatan i Karlskoga. Men det var lugnt när polisen anlände. Klockan 23.30 fick vi samtal från OK-Q8 vid Ekeby. Även där spelades det hög musik från bilar. Där bötfällde polisen en man som urinerade offentligt.

Tio minuter senare fick polisen larm igen.

– Då var det bilar vid Circle K i Karlskoga som spelade hög musik. När vi kom till platsen så var bilarna borta, säger Christina Hallin.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.