Hoppa till huvudinnehållet

Frisbeegolfbana i Rudskoga efterfrågas

Publicerad:
I ett Kristinehamnsförslag efterfrågas nya utomhusaktiviteter i Rudskoga. Arkivbild.
I ett Kristinehamnsförslag efterfrågas nya utomhusaktiviteter i Rudskoga. Arkivbild. Foto: Jessica Lundevall

Utomhusaktiviteter av olika slag, som till exempel lekparker och utegym, är något som föreslagits i flera Kristinehamnsförslag som finns uppe för omröstning.

Senast i raden är ett förslag om frisbeegolfbana alternativt ett utegym i Rudskoga.

– Jag tycker att det vore toppen om det skulle finnas en frisbeegolfbana eller ett utegym i Rudskoga, så inleds ett Kristinehamnsförslag som registrerades i förra veckan.

Pandemin har ökat trycket på en del utomhusaktiviteter. Bland annat har det uppstått cykelbrist när allt fler ger sig ut i naturen.

Begagnade cyklar rusar i popularitet

En annan aktivitet som rusat i popularitet är discgolf. I Kristinehamns kommun finns det banor på Björkvallen och i Björneborg.

Det arbetas även med en ny bana på Sunneberg.

Förslagslämnaren vill gärna se en frisbeegolfbana i Rudskoga. Annars är ett utegym välkommet.

– Om något av dessa två ovanstående förslag skulle bli möjliga så tror jag säkert att fler personer runtom i stugorna skulle ge sig ut. En frisbeegolfbana skulle även vara ett plus för skoleleverna då de kan utnyttja den på idrotten, avslutas förslaget.

Röstningen är öppen till den 18 juli men redan på onsdagen hade förslaget tillräckligt många röster för att hanteras politiskt.

Artikeltaggar

DiscgolfGymKristinehamnsförslagPolitikRudskoga

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.