Hoppa till huvudinnehållet

11-åriga Lovisa deltar med sin dans i kulturskolornas tävling

Publicerad:
11-åriga Lovisa Norberg från Karlskoga tävlar i koreografitävlingen Your Way Dance Away som  i år är digital på grund av pandemin. Tävlingen sänds live i kväll.
11-åriga Lovisa Norberg från Karlskoga tävlar i koreografitävlingen Your Way Dance Away som i år är digital på grund av pandemin. Tävlingen sänds live i kväll. Foto: Kajsa Juslin

Koreografitävlingen Your Way Dance Away är tillbaka - i digital form. Karlskogatjejen Lovisa Norberg är med och tävlar.

– Jag är bättre på att uttrycka mig i dans än med ord, säger hon.

Förra året ställde tävlingen in på grund av pandemin, men i år satsar de i stället på en digital koreografitävling.

– Vi var inte tillräckligt snabba med att tänka digitalt, så den blev inställd förra året tyvärr, säger Anelija Karahodzic, som är med i arrangörsgruppen.

Dansläraren Anelija Karahodzic.
Dansläraren Anelija Karahodzic. Foto: Kajsa Juslin

Till skillnad från tidigare år har deltagarna endast fått skicka in solon som bidrag för att inte uppmuntra ungdomarna att träffas.

– Man skapar själv, dansar själv och väljer en miljö att filma det i. Filmen skulle sedan vara utan klipp eller olika effekter, säger Anelija Karahodzic.

Glad av att dansa

Årets arrangemang har utökats till en regionalsamverkan mellan kulturskolor i länet. Tolv deltagare från bland annat Örebro, Vintrosa och Kristinehamn deltar i tävlingen.

"Först försöker jag tänka ungefär hur det ska bli, sedan går jag mer på känsla", säger Lovisa Norberg om hur hon skapar dansen.
"Först försöker jag tänka ungefär hur det ska bli, sedan går jag mer på känsla", säger Lovisa Norberg om hur hon skapar dansen. Foto: Kajsa Juslin

Från Karlskoga deltar 11-åriga Lovisa Norberg. Hon har dansat sedan hon var fyra år.

– Jag är bättre på att uttrycka mig i dans än med ord. Och sen tycker jag att det är kul, säger hon.

På en gräsplätt utanför Kulturskolan visar hon upp sin dans samtidigt som hon sjunger låten i huvudet i brist på den riktiga musiken.

Hon dansar en slags modern dans. Låten som hon gjort koreografin till är ”Blame it on the kids” med Aviva.

– Jag blir glad när jag dansar den här, det känns bra, säger hon.

Foto: Kajsa Juslin

Livesändning på Facebook

Lovisa Norberg tävlade för två år sedan och fick mersmak. Hennes bidrag kommer sändas tillsammans med de andra i livesändningen som sker på Kulturskolans Facebookkonto i kväll klockan 18.

– Det känns som att det kan gå bra, men jag vågar inte hoppas för mycket. Jag vill hellre bli positivt överraskad än besviken, säger hon.

De olika bidragen bedöms av en jury som bedömer musikalitet, scenisk närvaro och hur koreografin utnyttjar tid och rum. Vinnaren blir sedan uppringd live på Facebook.

Koreografin i fokus för Kulturskolan

Artikeltaggar

DansKarlskogaKarlskoga kulturskolaNyheterSkola och utbildning

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.