Hoppa till huvudinnehållet

Snart dags för premiär - efter ett års väntan: ”Äntligen”

Publicerad:
Peter Krantz och Simon Tarakkamäki är ute i grönområdet vid Björkborns herrgård, som i pjäsen förvandlas till en djungel. Foto: Kajsa Juslin

Nu står det klart att uppsättningen Djungelboken kommer att köras på Alfred Nobels Björkborn i sommar efter att ha väntat i ett år på premiär.

– Vi har hållit i och hållit ut. Men nu känns det jättekul att äntligen få bjuda på detta, säger Peter Krantz, regissör och producent.

Det var på grund av pandemin som Djungelboken var tvungen att skjutas upp förra året.

I torsdags kom regeringen med beskedet att lätta på restriktionerna och tillåta publik med upp till 500 platser från 1 juni. Då fattades beslutet att föreställningen nu ska köras.

– Det är på något sätt som att allting öppnar upp igen. Djungelboken, sommar och att det är sommarteater, det är underbart, säger Simon Tarakkamäki som spelar hyenan.

Herrgården blir djungel

Sommarteatern av Djungelboken är en dramatisering där Alfred Nobel möter Rudyard Kipling, författaren till boken. Herrgården blir en djungel och Alfred Nobel blir till tigern Shere Khan i berättelsen. Timsälven växer och blir i stället Djungelbokens Waingunga-flod.

– Här är en jättefin plats att spela på och det känns skönt och tryggt att vara ute nu, säger Peter Krantz.

Simon Tarakkamäki spelar hyenan.
Simon Tarakkamäki spelar hyenan. Foto: Kajsa Juslin

Respekt för livet

Peter Krantz berättar att de har utgått från Rudyard Kiplings roman, inte Disneys filmatisering, när de skrivit pjäsen.

– Djungelboken är berättad med respekt för livet. Vi måste respektera naturens lagar och inte skövla eller jävlas med de vilda djuren, annars går det åt helvete, säger Peter Krantz.

Det kommer att bli en större publikyta än normalt med både läktare och bänkar, publiken får hänvisade platser och avstånd ska hållas. Antalet platser till föreställningarna skiftar därför beroende på hur stora grupper det är som beställer biljetter tillsammans. Maxantalet är 190 platser.

Planerad spelperiod är den 29 juni till den 24 juli.

Det är teaterföreningen Lyset som tillsammans med Kulturskolan som står bakom pjäsen.
Det är teaterföreningen Lyset som tillsammans med Kulturskolan som står bakom pjäsen. Foto: Privat
Björkborn förvandlas till djungel i sommarDjungelboken flyttar premiären till nästa år

Artikeltaggar

KarlskogaKarlskoga kulturskolaNöje/KulturPeter KrantzTeaterföreningen Lyset

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.