Hoppa till huvudinnehållet

Degerforsstjärnan Kralj från poolkanten: ”Annan tändning mot storlagen”

Publicerad:
Kralj är nöjd med säsongsstarten, men vill visa att laget och han kan mer – efter semestern.
Kralj är nöjd med säsongsstarten, men vill visa att laget och han kan mer – efter semestern. Foto: Anton Kralj

Trots skadan han hade med sig in i säsongen har Anton Kralj visat framfötterna under våren, främst defensivt. Nu är han redo att bidra mer i poängproduktionen:

– Jag måste utmana mer så kommer det, säger han från semestern på spanska solkusten.

Diawara om Degerfors succévår: ”Vi är inga åskådare längre”

Degerforsstjärnorna har fått 15 dagars ledighet innan man återsamlas för ett träningsläger på Gotland. Vänsterbacken Anton Kralj har tagit tillfället och befinner sig när vi når honom i Marbella:

– Skönt med lite vila, samtidigt har det varit en så kort säsong hittills. Man är inte van att gå på ledighet så tidigt, berättar han.

Han kom inför säsongen från norska Sandefjord. Omställningen från norsk till svensk fotboll gick lätt, det största hindret var den skada han drogs med som nu inte märks alls:

– Jag kände mig redo när jag fick chansen, och det känns som jag tog den mot Göteborg. Sen dess har jag fått mycket förtroende.

Du har aldrig varit någon poängspelare, är det något du vill utveckla för att behålla startplatsen?

– Det är klart jag vet att jag kan ännu mer offensivt. Jag måste våga utmana mer framåt så kommer det släppa.

När han sammanfattar lagets prestation hittills är han delvis nöjd, men ser att det finns mer:

– Vi har överraskat många lag, men vissa matcher har vi inte fått igång vårt spel. Det blir en omställning att komma från Superettan och jag tycker att vi börjar växa in i kostymen.

Han nämner sämre insatser mot Mjällby och Kalmar, och bättre prestationer mot Norrköping och Örebro:

– Vi måste bara lära oss att gå in med en vinnarmentalitet mot alla lag, mot storlagen har jag sett en helt annan tändning. Då får vi självförtroende, säger han.

Hösten kommer bli spännande i en jämn allsvenska, och den Malmö FF-fostrade Kralj vet vilken match han ser mest fram emot:

– Att möta Malmö blir såklart lite extra. Även om det är en vanlig match så vill man visa dem att man är en riktigt bra spelare, visa lite vad dem missade.

Artikeltaggar

AllsvenskanAnton KraljDegerforsDegerfors IF HerrFotboll

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.