Hoppa till huvudinnehållet

Det blir konserter i både Karlskoga kyrka och Lunedskyrkan i sommar

Publicerad:

Det blir livekonserter i både Karlskoga kyrka och Lunedskyrkan i sommar och Café 39:an står redo med kaffe och dopp.

Nu börjar allt successivt återgå till det normala i Karlskoga församling. Lunchmusiken är igång i Karlskoga kyrka igen efter många månaders tystnad. På söndag, 6 juni, är det dags för första musikgudstjänsten ”En resa genom Sverige”, i Lunedskyrkan.

Musik i Sommarkväll i Karlskoga kyrka startar torsdagen den 1 juli med ”Medeltida musik och berättande”. Stina Gray ska berätta om Sankt Göran och Cantus Fabulae och Riccardo Gnudi spelar orgel.

Digitala visningar

– Församlingen har tre lokaler som vi tar emot folk i nu. I Karlskoga kyrka och Barmhärtighetens kapell gäller max 50 personer, och i Lunedskyrkan max 30 personer. Detta är i första hand fram till 1 juli, sen kan det vara så att regeringen kommer att lätta ytterligare på restriktionerna, men det beror ju på åt vilket håll pandemin utvecklas, säger församlingens informatör Leif Helge och fortsätter:

– Vi har haft digitala visningar under pandemin med inspelad lunchmusik, gudstjänster och konserter och det kommer vi att fortsätta med även i framtiden. Det har varit väldigt uppskattat och haft många besökare. Under sommaren spelar vi enbart in musikgudstjänsterna i Lunnedet. De kommer att läggas ut på hemsidan till förmån för de som inte kan ta sig dit.

Även 39:ans café tar emot fikasugna personer nu.

– 25 sittande gäster samtidigt på anvisad plats kan vi ta in. Vi har även egen entré för dem som bara vill köpa med sig fika.

Artikeltaggar

KarlskogaKarlskoga församlingKarlskoga kyrkaLeif HelgeLunnedskyrkanNöje/KulturNyheter

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.