Gabriella Lagerstam: Tack älskade sommar!

Krönikor
PUBLICERAD:
Vi har klivit in i en vad jag vill beskriva det som en magisk månad!

JUNI! Sommarkänslan är total för mig.

Det är grönt, det blommar, det luktar gott av syrenen och dörren står numera öppen till sent på kvällen. Dagarna förlängs och lyckoruset är totalt.

Vinter- & höstgarderoben packas ner och de blommigaste klänningarna och kjolarna packas upp från källaren. Barnens kängor som dragits sig kvar i garderoben packas ner och den sista fodrade jackan plockas bort. Jag är helt säker på att den inte behövs längre.

Barnen vittrar sommarlov och den riktiga nedräkningen till semestern har börjat. Det är helt fantastiskt!

Vi står inför en helt oplanerad sommar. Inga planer har gjorts. Jag tycker det är en befrielse.

En befrielse att låta lusten styra vad dagen har att erbjuda. Ett steg från det inrutade och planerade vardagsliv som kan kännas så grå och trist ibland eller ofta. Alla måsten som ska göras och bokas av.

Sommaren, som jag längtat efter dig! Hela vackra du. Tack för att du kommer med glädje och hopp efter en tid som vi behöver dig som mest.

Tack för att du fyller på energidepåerna så man orkar de mörkaste månaderna. Tack för att du får Sverige att vara så förbannat vackert när du blommar ut i den finaste utstyrseln man kan tänka sig.

Tack för att du kommer med de sötaste jordgubbarna och de suraste rabarbern. Tack för alla solfräknar, glittriga ögon och solkysst hud du ger. Tack för sommarregn och de oändliga timmarna på altan. Tack för de lata dagarna i skuggan med en bok och de skrattande barnen som springer sig trötta. Älskade sommar vad jag vill hålla hårt om dig!

När jag var yngre var jag sommarbarn på Tjärnö i flera år varje sommar var jag där. Med mormor och morfar och deras Polar. Som jag älskade det!

Det var där jag blev kär i Örebrokillen Gustav och hittade Therese, vännen från Trollhättan.

Jag smög in och tog en extra enkrona från den lilla flätade korgen som stod i kryddfacket i husvagnen utan att morfar visste. Fem kronor räckte gått och väl, det tyckte inte jag.

Jag var stammis i kiosken och handlade Cornetto jordgubb till mig och morfar. Mormor tog med mig på lilla rundan och den stora rundan av promenadväg,

Vi cyklade miltals kring campingen långt in på sena kvällen jag och mina sommarväder. Vi utforskade klipporna och vi metade krabbor.

Det var på Tjärnö jag blev riktigt kär i sommaren på riktigt och det har hållit i sig.

Så tack älskade sommar för att du är här nu och vaggar oss till en hoppfull tid av värme.

Jag ska njuta varje dag, i sol och regn.

Som jag har längtat efter dig!

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.