Ossama Makhaul: Jag väntar på Gud!

Familj
PUBLICERAD:
En dag stod en man och väntade på sin tur för att hämta en tågbiljett.

Nära honom stod en ung pojke, inte mer än sju år gammal. Pojken visade tecken på stor intelligens och skicklighet, och även att mannen verkade utmattad, vände han sig till pojken och hälsade på honom, efter att först ha presenterat sig själv. Sedan frågade han försiktigt:

– Vad heter du, min son?

– Jan, svarade pojken.

– Hur gammal är du?

– Sju år.

– Men varför är du så blek, är du sjuk?

– Både ock. Jag är till och med ledsen.

– Varför?

Här pojken gråter tyst.

– Vad vill du? Varför står du här, min son?

– Jag väntar på Gud.

– Va, vad säger du?!

– Jag sa att jag väntar på att Gud ska komma och ta hand om mig, sir.

Mannen blev förvånad över pojkens svar. Han upprepade frågan, som om han inte trodde sina öron.

– Väntar på Gud?!

– Ja, Gud tog min mor till sig, och han har tidigare också tagit min far och mina bröder. Men min mamma bekräftade för mig innan hennes avresa, att Gud skulle komma för att ta hand om mig och hon rådde mig att be varje dag. Jag ber honom att skynda att möta mig och inte överge mig. Så jag väntar på honom, sir.

-Ber du?

– Ja, jag ber varje dag.

– Tror du att Gud kommer att höra din bön?

– Ja, min mamma sa till mig att Gud alltid hör våra böner. Även om han dröjer med att svara på dem, särskilt barnens bön, eftersom han älskar dem så mycket.

Då vände sig pojken till mannen och sa till honom med tårar i ögonen.

– Tror du inte, herre, att Gud kommer? Min mamma ljög aldrig, för hon visste bara sanningen. Hon brukade läsa det heliga evangeliet för mig dagligen och berätta för mig att Gud är sann och älskar de små. Hon lärde sig sanningen av honom och hans läror och hon var säker på att han skulle komma. Jag tror också att han ska komma som hon sa, oavsett hur sent det är, eller hur?

Mannens ögon fylldes av tårar, och han svarade pojken försiktigt.

– Din mamma ljög inte, min son. Gud har kommit nu och han har skickat mig till dig.

Pojken sa med glädje:

– Är det verkligen sant vad du säger, sir.

– Det är helt sant, sa mannen.

– Men du är sen, sir. Jag har väntat länge. Har vägen varit svårt?

– Nej, nej. Gud har lett mig till dig, min son.

Pojkens ansikte lyste med ett sött leende och han sa.

– Sade jag inte att min mamma inte ljuger. Hon sa också till mig att Gud är sann, så tvivla inte på hans ord. Jag sa till dig att jag tror att Gud kommer att höra rösten i min bön oavsett hur sent han kommer till mig.

Mannen svarade ingenting, utan omfamnade pojken och sade sedan till honom.

– Kom, min son, till vårt hus. För livets väg är fortfarande långt före dig, och jag kommer att vara en bra far, som tar hand om dig.

Kära vänner, var säkra på att Gud kommer att höra era böner, och att han kommer att svara i rätt tid. Förutsatt att bönen är kompatibel med oss och inte strider mot Guds vilja eller mot vår frälsning.

Amen!

Ossama Makhaul

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.