Se till att lösa matfrågan

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribent är kritisk till hanteringen av Nickkällan.
Foto: Mimmi Törnberg
Jag har det nuvarande seklet haft Karlskogahem som hyresvärd. För att inte ”tappa tempo” måste man då och då förutsäga – eller åtminstone gissa framtiden (Bra!)

Fast covid-19 har på ett grymt sätt visat, att ingen vet ”ett skit” om framtiden. Det är mycket enklare då att använda backspegeln. När jag för några år sen fick motsvarande hemställan fanns två alternativ:

1) Om kropp och själ orkar (kroppsvård, städning, matlagning osv) i rimlig omfattning – bo kvar!

2) När orken tryter – flytta till Nickkällan!

Nu är det inte bara covid-19, som kan krångla till det. Jag vill inte peka ut nån särskild, men Karlskoga kommun och Karlskogahem (K-kom och K-hem i fortsättningen) är båda starkt misstänkta.

För flera år sen ändrades reglerna för vilka som fick bo i våra äldreboenden (Bra!) Fast då späddes samtidigt matköerna ut (Mindre bra!)

Nu är Karlskogahem i full gång med att rusta upp hela Nickkällan (Bra!) Nja, fast man har inte råd att ta med köket?

Vilket är mycket märkligt, eftersom man pliktskyldigast tagit ut hyra under alla dessa år. Jag är utbildad arkitekt och har fått lära mig att en sund hyressättning bland annat ska täcka ett rimligt underhåll.

Inte kan det väl vara så illa att K-kom och/eller K-hem redan för många år sen beslutade att slå ut Nickkällans kök? I så fall är det minsta man kan begära att K-kom/K-hem på ett elegant sätt löser matfrågan för Nickkällans hyresgäster – så att hyresgästerna endast behöver betala för själva maten, och inte för några transporter av vare sig mat eller människor.

I annat fall flyttar minsann inte jag till Nickkällan!

Bengt-Åke Johansson, Skogsrundan

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.