Frias för att ha lånat ut moped

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
En pojke i 15-årsåldern åtalades för tillåtande av olovlig körning.

Pojken har berättat i förhör att han lärde känna en kompis och de spelade i ett lag bestående av spelare i årskull 05 i Karlskoga. Han lånade ut sin mopedbil i tron att kompisen var femton år, vilket han inte var.

Tingsrätten skriver att man inte kan ställa samma krav på en femtonåring när det gäller noggranna överväganden som domstolen skulle göra på en vuxen person. Pojken har inte handlat med uppsåt eller med oaktsamhet när han lät kompisen köra mopedbilen och ska frias från åtalet för tillåtande av olovlig körning.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.