Hoppa till huvudinnehållet

Lisas största framgång – Max största besvikelse

Publicerad:
Lisa Pettersson är en tennistjej som går från klarhet till klarhet. Foto: Privat

För Lisa Pettersson blev det karriärens största framgång. För Max Grahn tennislivets största besvikelse.

Det var verkligen ytterligheter för Bofors tennisklubbs spelare i samband med den gångna helgens uttagningar till riksfinalen i Next Generation cup.

Lisa, som har ett år kvar i 13-årsklassen och därför får vara med även nästa år, fick slå ur underläge i Trollhättan under den gångna helgen.

Från början var det två av de anmälda spelarna som höjde sig över mängden i hennes klass. En av dessa spelare kom inte till start vilket ökade möjligheterna till avancemang.

Till att börja med vann Lisa sin pool, efter två raka vinster, och gick vidare till det sista steget där tre spelare gjorde upp om två platser.

Stark insats

Det började med förlust mot Elin Siewertz, Tidaholm. I den avgörande matchen, mot Hjospelaren Filippa Bengtsson, om den andra biljetten till riksfinalen i Båstad svarade Lisa för en stark insats och kunde ta hem segern.

Boforsspelaren var överraskad av framgången men förstås väldigt glad när hon nu, i början av juli, får chansen att mäta sina krafter med landets bästa spelare i 13-årsklassen i Båstad. Det blir första gången som hon får möjlighet att spela i den skånska tennismetropolen.

Max Grahn, Bofors tennisklubb
Max Grahn, Bofors tennisklubb Foto: Kajsa Juslin

Även för Max Grahn var det här den hittills största uppgift som han ställts inför som tennisspelare. Precis som Lisa började han med två vinster i det inledande poolspelet.

Spelet stämde inte

Det var fler spelare anmälda till pojkarnas 15-årsklass, jämfört med flickornas 13-årsklass. Det gjorde att han bara en av tre spelare från respektive pool på söndagen avancerade till Båstad.

Kelvin Walltin från Vänersborg svarade för motståndet i den första matchen. Det blev en riktig batalj som pågick i nästan två och en halv timme. Max hade tidigare besegrat Walltin men den här gången stämde inte spelet. Genom starkt psyke och mycket vilja var han ändå nära att vinna men fick se sig besegrad med knapp marginal.

Arvid Hagejärd från Mariestad hade besegrat Walltin i deras möte. Det betydde att Boforsspelaren fortsatte hade allt i egna händer och skulle gå vidare vid seger med 3–0 eller 3–1. Max förlorade första set men vann andra och tredje, och var bara två bollar från att ta hem fjärde. I stället förlorade han det och föll sedan i avgörande set efter tiebreak.

Det som grämde Karlskogakillen mest var att han inte kommit i närheten av den standard som han håller när allt fungerar. Och ändå vara så nära att gå vidare.

På sikt kan det säkert vara stärkande att ha upplevt en sådan här motgång men i samband med det är det självfallet mycket jobbigt och svårsmält.

Fotnot: Next Generation cup hette tidigare Kalle Anka cup.

Flickklassen

Pojkklassen

Artikeltaggar

Bofors TKLisa PetterssonMax GrahnTennis

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.