Misstanke om brott bakom konkurs

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Konkursförvaltaren misstänker att ett brott kan ha begåtts i samband med en konkurs i Degerfors. Konkursförvaltaren har anmält det misstänkta brottet till åklagare.

Konkursförvaltaren skriver att i nära samband med konkursbeslutet försökte ställföreträdaren sälja tillgången och påstod vid tidigare konkursförhandling att ett annat bolag var nära förestående att lägga ett bud på tillgången uppgående till cirka sju miljoner kronor. Mot bakgrund av detta beviljades det uppskov i fyra veckor.

Orsaken till obeståndet står att finna i konkursbolagets bristande intjäningsförmåga. Ställföreträdaren har uppgett att bolaget haft en svag finansiell ställning under en längre tid. Det allmänna och övergripande intrycket av bokföringen är att den är i god ordning.

Konkursförvaltningen kan dock konstatera att det saknas bokföringsmaterial för resterande delen av år 2019 och fram till och med tidpunkten för konkursen.

Sammantaget bedömer undertecknad att det inte gått att följa Konkursbolagets ekonomiska ställning för perioden efter januari 2019 att bokföringen således inte förts på föreskrivet sätt.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.