Tre miljoner satsas på barn och ungdomar

Sport
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Anna-Maria Wallin är hållbarhetschef på Länsförsäkringar Bergslagen.
Länsförsäkringar Bergslagen tredubblar sin satsning för att ”ge lokala föreningar ny energi så att de kan locka tillbaka barn och unga till gemenskapen” efter coronapandemin. Det handlar totalt om tre miljoner kronor.

Satsningen kallas Bergslagslyftet.

”Samhällsnyttan av ett rikt och varierat föreningsliv går inte att överskatta. Forskning, polis och sociala myndigheter intygar att just ett friskt föreningsliv är ett av de starkaste tecknen på ett välmående samhälle. Genom att ge framför allt barn och unga ett sammanhang och möjlighet att aktivera sig skapar föreningarna trygghet och en positiv fritid. Kopplingen mellan aktivitet och psykiskt välmående är också tydlig”, skriver Länsförsäkringar Bergslagen i ett pressmeddelande.

Inspirera andra

– Vi vill i den här satsningen också inspirera och uppmana andra att göra vad de kan för att stötta vårt gemensamma föreningsliv. Om föreningarna mår bra, så mår fler barn och unga bra och då mår samhället bättre, säger Anna-Maria Wallin, hållbarhetschef Länsförsäkringar Bergslagen.

Länsförsäkringar Bergslagen ska göra en kartläggning av situationen i sitt marknadsområde genom en föreningsenkät men har redan märkt tydligt att ”många föreningar går på knäna”.

Så ansöker föreningarna

Alla lokala föreningar med breddverksamhet, som riktar sig mot barn och unga, kan ansöka om stöd. Sista ansökningsdatum är 15 augusti.

Länsförsäkringar Bergslagen har målet att dela ut stödet snarast möjligt.

Här kan du läsa mer om Bergslagslyftet

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.