Medaljregn över Karlskogalöften

Publicerad:
Elisa Östin och Ludvig Jalakas var båda mycket framgångsrika i Stefan Holm-spelen. Foto: Privat

Den gångna helgen fick äntligen Karlskoga FIF:s ungdomar åka iväg på tävling igen efter en tid av restriktioner och enbart träning. Det blev en framgångsrik helg med många medaljer och fina resultat.

Det har inte varit helt lätt att motivera sig att träna hårt utan ha ett mål i sikte.

Det var många nervösa och spända atleter som åkte till Kil och Stefan Holm-spelen under helgen.

Det var inte heller lätt att veta hur de skulle mäta sig med andra ungdomar efter en lång väntan utan tävlingar men det visade sig att de gjorde väldigt bra prestationer.

Många personbästan

Det blev många fina personliga rekord och dessutom flera höga placeringar, trots att flera av dem tävlade på för deras del nya distanser och med tyngre vikter såväl kula som boll och spjut.

Helgen bjöd på en värmebölja. Att prestera i gren efter gren under de omständigheterna är väldigt bra.

Emma Eriksson, som i vanliga fall tävlar i parasport, tävlade i kvinnor i längd och hoppade sitt längsta hopp någonsin på 4,95 vilket räckte till en fin fjärdeplats.

Marika Vaihinger, som tävlar i framerunning, vann på 400 meter och slutade tvåa på 100 meter.

Träning ger resultat

Anna Ferletta, F 17, visade verkligen att hennes idoga träning ger resultat genom att putsa sitt tidigare personliga rekord på 1500 meter rejält och ta hem silvermedaljen.

Detsamma gäller Ella Laine, F15, som sprang hem guldet på 800 meter på ett fint personligt rekord.

I F15 tävlade även de ett år yngre Amanda Minstedt och Moa Cassersten på 80 meter och 300 meter häck, som var nya distanser för dem. Båda gjorde bra lopp.

Amanda lyckades ta hem ett brons på 80 meter. Hon tog även brons i kula och silver i spjut med tyngre vikter än tidigare år. 30 meter i spjut, något som länge varit en drömgräns, uppfylldes med råge – med ett kast på 32.44.

I P 12 sprang Gabriel Laine hem guldet på 800 meter på en fin tid, på 2.39,62. I höjd putsade han sitt tidigare rekord med så många som elva centimeter och kom på en fin andraplats.

Rebecca Albinsson och Rebecka Carlsson, som tävlade i F12, satte personliga rekord på 60 meter, längd och kula. Dessutom tävlade båda i spjut och slägga, nya grenar för deras de. Rebecca Albinsson kastade hem ett brons i slägga.

Nio av tio guld

På söndagen avslutades Stefan Holm-spelen med tävlande som var 11 år och yngre.

Där fanns två ungdomar från Karlskoga med. De erövrade många guldmedaljer: nio av tio, och dessutom en silvermedalj.

Både Elisa Östin i F11 och Ludvig Jalakas i P11 satte dessutom personliga rekord i samtliga fem grenar.

Elisa nådde nästan drömgränsen 9 sekunder på 60 meter, 9,08. Hon stötte kulan över en meter längre än tidigare och fick med sig sitt fjärde guld för dagen.

Ludvig nådde sin drömgräns 8 meter i kula och kastade bollen över 28 meter vilket var helgens sista gren och hans femte guld.

Artikeltaggar

FriidrottKarlskoga friidrottStefan Holm-spelen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare