Skyddstillsyn för narkotikabrott

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Polisen tog kvinnan från Hällefors när hon körde bil på Saxlyckevägen i Karlskoga. Resultatet från blodprovet visade att hon kört bil och hade substanserna, alprazolam, diazepam och amfetamin i kroppen. Det hände i april 2020.

Kvinnan kontrollerades även i februari 2020 på Sveavägen i Degerfors och då hade hon på sig två stycken olagliga tårgassprayer.

Kvinnan stoppades även i Örebro i april 2020 och vid visitationen påträffades 24,3 gram amfetamin.

Kvinnan som är i 40-årsåldern dömdes vid Örebro tingsrätt till skyddstillsyn, med särskild föreskrivet att fullfölja en drogbehandling, för rattfylleri, narkotikabrott, ringa narkotikabrott och vapenbrott.

Kvinnan säger i förhör att hon insett att hon vill vara fri från droger för att kunna leva och finnas där för sina barn. Tingsrätten ger kvinnan möjlighet att fortsätta behandlingen och dömer henne därför till villkorlig dom där straffvärdet för den aktuella brottsligheten uppgår till tre månaders fängelse.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.