Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen köper tillbaka inredningen i bowlinghallen

Publicerad:
Reporter Anna-Stina Tallmyren
Anna-Stina Tallmyren
anna-stina.tallmyren@kt-kuriren.se
Degerfors kommun köper loss bowlingbanorna i bowlinghallen, då det visat sig att de tillhör konkursboet.
Degerfors kommun köper loss bowlingbanorna i bowlinghallen, då det visat sig att de tillhör konkursboet. Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Medlemmarna i bowlingklubben Spärr kan kanske andas ut. Kommunen går in och köper banorna i bowlinghallen, för att möjliggöra för nya intressenter att ta över driften.

När Degerfors Bowling & Nöje AB i april försattes i konkurs stod det oklart vem som ägde inredningen i bowlinghallen. Konkursförvaltaren hävdade att det hörde till konkursboet, medan Degerforsbyggen inte hade några handlingar som styrkte det.

Medlemmarna i BK Spärr oroades över ryktet som sa att konkursförvaltaren skulle sälja inredningen på auktion, att bowlinghallen skulle rivas och istället bli omklädningsrum.

Sedan dess har ägarförhållandena utretts och det visar sig att inredningen; banor, oljemaskin, monitorer, spelarkonsoller och dator, kassasystem, serveringsutrustning och även porslin tillhör konkursboet och inte Degerfors kommun. Det skänktes till en tidigare ägare i samband med att den investerade i att rusta upp anläggningen.

Köper banorna

Kommunstyrelsen beslutade nyligen att köpa loss inredningen för det pris som begärs, vilket är 175 000 kronor, och därigenom möjliggöra för nya intressenter att ta över verksamheten i bowlinghallen.

Det är Degerforsbyggen som får uppdraget att förvärva inredningen och att kommunicera med nya intresserade hyresgäster.

Befarar att bowlinghall blir omklädningsrumOense om vem som äger anläggningen

Artikeltaggar

BK SpärrBowlingDegerforsKonkurserPolitikStora vallahallen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.