Hoppa till huvudinnehållet

Dubbelt Karlskoga i topp – Degerforsaren trea

Publicerad:
Max Hammarbäck vann lördagens USM-tävling i Malmö.
Max Hammarbäck vann lördagens USM-tävling i Malmö. Foto: Cross Mor

I helgen genomfördes den andra deltävlingen i ungdoms-SM i enduro, i Malmö. 85 cc-klassen blev en enda stor framgång för Karlskoga EK, där Max Hammarbäck vann före klubbkamraten Olof Backman. I 125 cc-klassen slutade Alfons Lindström från Degerfors MK trea.

Den första deltävlingen av ungdoms-SM i enduro, som gick i Falköping, slutade med seger för Max Hammarbäck från Karlskoga EK med drygt tolv sekunder. Samma segrare korades i Malmö i lördags, men det var desto jämnare den här gången.

Klubbkamraten Olof Backman, som slutade fyra i den första deltävlingen, pressade Hammarbäck rejält och var inte långt ifrån att ta hem segern.

Det hela slutade ändå med en ny seger för Max Hammarbäck, men med endast 39 hundradelar.

– Jag körde på bra hela dagen men hade några små misstag. Det var en rolig sekundstrid med Max, säger Olof Backman.

Olof Backman gick en hård kamp med Max Hammarbäck om segern i USM-deltävlingen i Malmö, där han fick se sig slagen med 39 hundradelar.
Olof Backman gick en hård kamp med Max Hammarbäck om segern i USM-deltävlingen i Malmö, där han fick se sig slagen med 39 hundradelar. Foto: Salle Foto

De två Karlskogaförarna ligger nu etta och tvåa i totalen, med Hammarbäck på 50 poäng och Backman på 40.

Två tävlingar

Alfons Lindström hade en hektisk helg där han först tävlade i USM i enduro, i 125 cc-klassen. Han kom tvåa i den första deltävlingen i Falköping och tog en ny pallplats i lördags när han slutade på tredje plats, 30 sekunder efter segrande Albin Berglund.

Alfons Lindström ligger på andra plats i totalen med 42 poäng. Ledande Berglund har 50 poäng.

Men Lindströms tävlingshelg slutade inte där. Under söndagen tävlade han i U17-SM i motocross i Kristianstad. Han tog sig enkelt vidare från kvalet, som femte förare av 40, men fick lite problem i starten i det första finalheatet och kom ut som 19:e man.

Lindström körde dock upp sig till en tolfte plats, samt gjorde ett bättre andra finalheat där han kom femma. En femteplats blev också dagens slutresultat.

– Jag är jättenöjd med hela helgen, säger Alfons Lindström.

Nästa deltävling i U17-SM i motocross är nästa helg i Vrigstad och nästa deltävling i USM-i enduro är den 22 augusti i Värnamo.

Alfons Lindström körde två tävlingar i helgen.
Alfons Lindström körde två tävlingar i helgen. Foto: Cross Mor

Artikeltaggar

Alfons LindströmDegerforsDegerfors MKEnduroKarlskogaKarlskoga EnduroklubbKristianstadMalmöMax HammarbäckMotocrossOlof Backman

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.