Fick inte rätt mot Anticimex

Konsument
PUBLICERAD:
En kvinna i Karlskoga anmälde Anticimex försäkringar till Allmänna reklamationsnämnden, Arn.

Hon hade köpt ett hus i Karlskoga. Ganska snart upptäcktes en rötskada i grunden. Anticimex hade anmärkt att det finns fukt i grund och att det behövdes en fördjupad undersökning. Kvinnan anser att detta skulle ha blivit granskat vid besiktning. Hon vill att Anticimex ska ersätta skadan då deras arbete inte är korrekt gjort från början.

Anticimex svarar att det krävdes en fördjupad undersökning bland annat med anledning av fuktvärden över kritisk fuktnivå för mikrobiell tillväxt och lokala rötskador. Någon sådan fördjupad undersökning har inte gjorts.

Nämnden avslår nu konsumentens krav, då ARN inte kan se att bolaget brustit i konsumenträttsligt hänseende.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.