Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogatrion går för nya guld – på senior- och juniornivå

Publicerad:
Isabella Kanesved, Matilda Wåhlstedt och Maja Öijen är redo för säsongen med landslaget i Softboll.
Isabella Kanesved, Matilda Wåhlstedt och Maja Öijen är redo för säsongen med landslaget i Softboll. Foto: Rasmus Isaksson

Softbollstrion Maja Öijen, Matilda Wåhlstedt och Isabella Kanesved blev i vintras uttagna till landslaget i softboll. Under året kommer de att bland annat spela ett junior-EM – och försöka försvara junior-SM-guldet från i höstas, samt bli svenska seniormästare med Örebro Eagles.

– Jag tror att vi kommer att ta det, säger Maja Öijen.

Förra året blev Maja Öijen och Matilda Wåhlstedt uttagna i landslaget i softboll. Det här året har de fått sällskap av Isabella Kanesved, som blir den tredje Karlskogatjejen i årets landslagstrupp.

– Det ska bli kul, säger Kanesved.

Första landslagsuppdraget skulle ha varit en turnering i Danmark i maj, men coronapandemin satte stopp för den. I stället fick spelarna delta i på distans, vilket inte var det Karlskogatrion hade hoppats på.

– Du får sitta framför en skärm bara och lyssna på information, säger Isabella Kanesved.

– Du blir lite omotiverad när det är på distans. Du tänker ”varför är jag här?” typ, det var inte alls kul, säger Maja Öijen.

Alla turneringar och läger förra året blev inställda, av förklarliga skäl och turneringen i Danmark skulle ha varit den första efter coronapandemin.

– Det var tråkigt såklart. Det var något vi hade sett fram emot och var taggade på, äntligen skulle vi dra igång efter corona. Det blev så jäkla tråkigt när det blev så här. Nu får vi vänta ännu längre, säger Matilda Wåhlstedt.

Även om det inte blev någon turnering i Danmark har de tre Karlskogatjejerna fått delta i sina första landslagssamlingar för i år: Ett två dagar långt träningsläger, som flyttades från Skövde till Örebro.

– Det var kul att träffa alla igen. På förmiddagarna körde vi träningar och på eftermiddagarna matcher, säger Maja Öijen.

Junior-EM nästa

Nästa landslagsuppdrag för Maja Öijen, Matilda Wålhlstedt och Isabella Kanesved är junior-EM i Prag, som avgörs mellan den 19–25 juli.

– Jag förbereder mig på att det kommer att bli varmt. Det kommer att ta ganska hårt på oss, framför allt på humöret, säger Matilda Wåhlstedt.

– Det ska bli kul att spela riktiga matcher, inte bara träningsmatcher, säger Isabella Kanesved.

Utöver EM väntar också ett seriespel med Örebro Eagles, som alla tre har valt att lägga fokus på i år.

– Vi har alla bestämt oss för att bara spela med Örebro. Tidigare har vi spelat med Karlskoga Bats, men nu har vi gått över till att bara spela med Örebro. Så vi kommer att följa med på alla Örebros matcher, men fortsätta att träna med Karlskoga för att slippa pendla, säger Matilda Wåhlstedt.

– Vi tränar i Örebro också. Det blir ungefär en träning i Karlskoga och två i Örebro i veckan, säger Maja Öijen.

Går för guld

I softboll, som är starkt besläktat med baseboll, finns det inte någon juniorserie i Sverige, utan bara ett junior-SM. Den turneringen vann Örebro Eagles förra året, då Karlskogatrion var med.

I år ska de försöka försvara guldet – och samtidigt vinna på seniorsidan.

– Vi har en ganska ung trupp i Örebro, men den ser riktigt stabil ut jämfört med förra året. Alla har blivit mycket bättre och starkare, så jag förväntar mig att det går ganska bra, säger Matilda Wåhlstedt.

– Vi går för guld i seniorserien. Man måste ju satsa, säger Maja Öijen.

Junior-EM väntar i juli för Matilda Wåhlstedt, Isabella Kanesved och Maja Öijen. Utöver det kommer de att spela med Örebro Eagles.
Junior-EM väntar i juli för Matilda Wåhlstedt, Isabella Kanesved och Maja Öijen. Utöver det kommer de att spela med Örebro Eagles. Foto: Rasmus Isaksson

Artikeltaggar

Karlskoga IPMaja ÖijenMatilda WåhlstedtSoftboll

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.