Vaccinplanering: Snart öppnar regionen upp för personer födda 1986 eller tidigare

Vård & omsorg | Coronaviruset
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Åldersgränsen för vem som får vaccinera sig fortsätter att krypa nedåt.
Foto: Region Örebro län
Under vecka 25 vaccinerar Region Örebro län med 18 000 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och det är personer födda 1981 eller tidigare som ska boka tid för vaccination. Från och med söndag öppnar bokningen för personer som är födda 1986 eller tidigare.

Under vecka 25 kommer Region Örebro län att vaccinera med 18 000 doser vaccin. Vaccindoserna fördelas både till dem som får första och andra sprutan. Nu är det personer som är födda 1981 eller tidigare som ska boka tid för vaccination. Från och med söndag kan personer som är födda 1986 eller tidigare boka tid. Bokningen fortsätter också att vara öppen för alla tidigare grupper.

- Just nu får vi bra leveranser av vaccin och kommer att kunna gå nedåt i åldrarna som planerat. Eftersom vi måste ha vaccin både till första och andra dosen behöver vi fortsätta att tänka långsiktigt och i två steg. Att ta både första och andra dosen är viktigt för att uppnå fullgott skydd, säger Erik Fredholm, ansvarig apotekare i Region Örebro län.

De som kan boka tid för vaccination under vecka 25 är:

• Du som är född 1986 eller tidigare

• Du som är 18 år eller äldre och tillhör en utpekad riskgrupp.

• Du som är 18 år eller äldre, gravid och har passerat graviditetsvecka 12.

• Du som har hemtjänst eller bor med någon som har hemtjänst.

• Du som är 18 år eller äldre och får stöd enligt LSS, har boendestöd eller personlig assistans.

• Du som arbetar i hemsjukvård, i hemtjänst eller på särskilda boenden, som boendestödjare eller personlig assistent samt vård- och omsorgspersonal som arbetar vårdnära.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.