Hoppa till huvudinnehållet

Efterlängtad agilitytävling i Lervik: ”De tävlande var nöjda och tacksamma”

Publicerad:
Kicki Samuelsson och Orino
Kicki Samuelsson och Orino Foto: Kajsa Wikström

Lördag 19 juni var det, efter cirka ett och ett halvt års uppehåll, dags för officiell tävling i agility. ”- Det märktes att det var efterlängtat, säger Torbjörn Wikström.

Lerviks Hundhall arrangerade tävlingen "Äntligen Agility" som lockade 92 tävlande och 178 starter. Tävlande från Finland, Stockholmsområdet, Västergötland, Dalarna, Värmland och Örebro fanns på startlinjen.

Tacksamma

– Hundförarna var extra nervösa eftersom det var så länge sedan de tävlat och hundarna var spralliga och tyckte att det var jättekul. Vi har fått massor av kommentarer om att det var en trevlig tävling och de tävlande var väldigt nöjda och tacksamma, berättar Torbjörn Wikström, en av arrangörerna.

Segrare i de olika klasserna: Agility 1: Xtra Small: Kerstin Malm, Bellie, 0 fel, 40,42 sek, Small: Jenny Ohlsson, Sol, 0 fel, 41.39 sek. Medium: Erika Springfeldt, Peak, 0 fel, 31.46 sek, Large: Eva Petersson, Eros, 0 fel, 40,52 sek, Xtra Large: Pia Knutsson, Frasse, 0 fel, 41,60 sek.

Rolf Hägne och Chappe.
Rolf Hägne och Chappe. Foto: Kajsa Wikström

Hopp 1: Xtra Small: Kerstin Malm, Bellie, 0 fel tid 32,53 sek, Small: Jessica Broberg, Trassel, 0 fel tid 23,52 sek, Medium: Ann-Kristin Virtanen, Gabbe, 0 fel, 22,62 sek. Large: Annie Walfridsson, Elvis, 0 fel, 25,44 sek, Xtra Large: Annie Walfridsson, Stay, 0 fel, 22,43 sek.

Susanna Hagman med Fika
Susanna Hagman med Fika Foto: Kajsa Wikström

Agility 2: Xtra Small: Susanna Hagman, Lemon, 15 fel , 50,00 sek, Small: Jenny Ohlsson, Ivy, 0 fel, 39,27 sek, Medium: Elina Olsson, Flis, 0 fel, 43,00 sek, Large: Marina Kankaanpää, Bamse, 10 fel, 36,02 sek, Xtra Large: Erika Springfeldt, Jet, 0 fel, 33,70 sek.

Vy över agilitytävlingen
Vy över agilitytävlingen Foto: Kajsa Wikström

Hopp 2: Xtra Small: Susanna Hagman, Lemon, 0 fel, 33,58 sek, Small: Iris Wickström, Fozzi, 0 fel, 34,76 sek, Medium: Jenny Fredriksson, Max, 0 fel, 36,16 sek, Large: Magdalena Bergstén, Åska, 0 fel, 30,54 sek, Xtra Large: Erika Springfeldt, Jet, 5 fel, 32,38 sek.

Artikeltaggar

DegerforsHundsportLerviks hundhallNyheterTävlingar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.