Hoppa till huvudinnehållet

Lisa laddar för Båstad: ”Ska bli jätteroligt”

Publicerad:
Lisa Pettersson tävlar i Next Generation Cup, med start lördag den 3 juli.
Lisa Pettersson tävlar i Next Generation Cup, med start lördag den 3 juli. Foto: Rasmus Isaksson

Tidigare i juni tog sig tennistalangen Lisa Petterson vidare till Next Generation Cups riksfinal.

Nu närmar sig turneringsstarten och Lisa är laddad.

– Det ska bli jätteroligt, säger hon.

Next Generation Cup hette tidigare Kalle Anka Cup och är en av Sveriges största ungdomsturneringar. Lisa kvalade sig in till turneringen i början av juni och ska som tolvåring delta i FS13-klassen.

Om det ett år äldre motståndet säger hon:

– De är ju jätteduktiga. Jag har mött några av dem, men de är jätteduktiga. Det ska bli roligt.

Lisa är van vid att möta äldre spelare och hon har vunnit flera turneringar. När hon nu får mäta sig med landets bästa 13-åringar har hon dock en ödmjuk inställning.

– Mitt mål är bara att ha roligt, jag har ingen speciell målsättning för de är så duktiga, säger hon.

Årets höjdpunkt

Som ett år yngre kan Lisa ställa upp i samma åldersklass även nästa år och hon ser därför årets turnering lite som en "se och lära"-turnering.

Den klassiska tennisorten Båstad är hem till Swedish Open och har varit platsen för många kommande storspelare. För Lisa blir det nu första gången hon får spela där och hon ser det som årets höjdpunkt.

Turneringen startar på lördag, den 3 juli, och pågår i nästan en hel vecka. Förutom singelklassen kommer hon även spela dubbel.

– Man spelar dubbel med sin regionspartner. Vi har inte spelat med varandra förut så vi känner inte varandra så där jättebra, men vi kommer nog börja göra det i Båstad tror jag, säger Lisa.

Inför turneringen tränar Lisa på hemmaplan och sedan går resan ner till Skåne i slutet av veckan.

– Vi åker ner på fredag. På fredagen är det bara samling och sen ett träningspass. Sen så får man en overall med Tennis Västs logga på och så, innan allt börjar på lördag.

50-årsjublieum

Tennis Väst är det regionsförbund som Lisa tillhör. Tillsammans med dubbelpartnern Elin Siewertz var hon den enda från regionen som tog sig vidare till FS13:s riksfinal.

Next Generation Cup blev inställt förra året på grund av coronapandemin men i år firar man 50-årsjubileum.

Förutom tennisspelandet kommer det därför bli olika jubileiumsaktiviteter, som en invigningsparad genom Båstad och olika artister som uppträder. De första tre dagarna kommer det även lottas fram en match som får spelas på centercourten.

Lisa sparrar med pappa Tomas, tidigare hockeyspelare i Bofors.
Lisa sparrar med pappa Tomas, tidigare hockeyspelare i Bofors. Foto: Rasmus Isaksson

Artikeltaggar

BåstadLisa PetterssonTennis

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.