Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogacyklisterna ser en stor tillväxt i de yngre leden

Publicerad:
Karlskogacyklisternas barn- och ungdomssektion avslutade vårsäsongen i Lunedet, med utmanande stigar och korvgrillning.
Karlskogacyklisternas barn- och ungdomssektion avslutade vårsäsongen i Lunedet, med utmanande stigar och korvgrillning. Foto: Karlskogacyklisterna

Karlskogacyklisterna avslutade förra måndagen sin vårsäsong med träning och korvgrillning i Lunedet. Klubben ser en stor tillväxt i barn- och ungdomssektionen, framför allt på mountainbiketräningarna.

Karlskogacyklisternas barn- och ungdomssektion tränar en gång i veckan. Den åker runt till olika banor i Karlskoga och Degerfors kommun, men ”hemmabanan” är Harenbanan vid Nobelhallen.

Och verksamheten är uppskattad av många och lockar till sig nya medlemmar.

– Karlskogacyklisterna upplever en sällan skådad tillväxt av barn och ungdomar till våra mountainbiketräningar. Just nu är vi 695 medlemmar i våran Facebookgrupp, säger Joachim Hellquist, vice ordförande i klubben.

– Allt som krävs för att få vara med är cykelglädje, glatt humör och en mountainbike. Det kan vara vilken mountainbike som helst, enda kravet är att bromsarna fungerar samt att cyklisten bär hjälm.

Under coronapanmdemin har föreningen sett till att cyklisterna samlas och cyklar på enskilda stigar, för att minimera trängsel.

– Vi har strikt följt rekommendationerna från Värmlands cykelförbund, säger Hellquist.

Hemmatävling i höst

Vanligtvis deltar Karlskogacyklisterna i Värmlandsserien, men i år har inte någon tävling kunnat genomföras.

Premiären är planerad till den 1 augusti och Karlskoga kommer, i nuläget, att stå som värd för en tävling i september.

– Barn från 6–7 år och uppåt kan vara med och tävla, säger Joachim Hellquist.

– Det finns några riktigt lovande barn och ungdomar i klubben. Kan vi behålla intresset och få möjlighet att träna kommer säkert fina framgångar.

Och för att öka träningsmöjligheterna ser Hellquist gärna att Lunedet anpassas för cykling.

– Att utveckla området runt Lunedsbacken för mountainbikecykling skulle vara ett stort lyft för cyklister i allmänhet, och Karlskogacyklisterna i synnerhet, säger han.

Artikeltaggar

CyklingKarlskoga

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.