Hoppa till huvudinnehållet

Sean Sabetkar: ”Vi ska gå ut och vara respektlösa”

Publicerad:
Sean Sabetkar, mittback, 26 år gammal. Foto: Kajsa Juslin

Sean Sabetkar kom till Degerfors från Västerås i mars. Här berättar mittbacken, bland annat, om nygamle lagkamraten Justin Salmon och hur han ser på matchen mot Hammarby.

1) Italien eller England i EM-finalen?

– Italien. Både hoppas och tror på dem.

2) Vem ser du upp till?

– Mina föräldrar.

3) Vad måste alltid finnas i ditt kylskåp?

– Det måste alltid finnas kvargyoghurt. Vaniljsmak helst. Det äter jag med bär varje morgon och har gjort hur länge som helst. Så det måste finnas. Mjölk också.

4) Vem ser hetast ut på träningen?

– Hmm... Det är ju från träning till träning. Men jag skulle nog vilja lyfta fram Dahlström som kommer från sin skada.

5) Vad lyssnar du på?

– Svensk hip hop och techno. Det har nog alltid varit elektronisk musik i alla fall. Min pappa lyssnar på trance och min syster också, så det har varit mycket elektroniskt och lite mer deep techno. Och svensk hip hop också för att jag känner många som är i den genren.

6) Hur har de första månaderna i Degerfors varit?

– Jättebra och jättekul. Bara kärlek.

7) Vilket är ditt bästa fotbollsminne?

– Det är ju egentligen, tråkigt nog, grejer från när man var yngre som man minns extra. Jag har vunnit ungdoms-SM med AIK när jag var liten så det är väl ändå stort, för egen del. Men annars är det ju min allsvenska debut, min debut i superettan och så vidare.

8) Har du några speciella rutiner inför match?

– Ja, väldigt många. Lite tvångstankar har man nog, lite ocd-varning nästan, men man gör väl samma saker. Jag brukar oftast äta samma saker. Det är fullkornsmakaroner med delikatessköttbullar, det har jag ätit sen säkert 7-8 år tillbaka, varje gång dagen innan match. Jag kollar alltid på minst en Sergio Ramos-video på matchdagen också. Jag måste göra det. Det har jag gjort i säkert över tio år.

9) Beskriv Justin Salmon som person och fotbollsspelare?

– Som person – jättefin människa. Lugn, snäll. När han väl kommer in i det och blir lite varm i kläderna blir han lite kaxig också, men det är bara kärlek, det är kul. Nej, men han är en jättefin kille. Och som fotbollsspelare är han jätteduktig med boll. Jag tror att han har kvaliteter som passar bra här i Degerfors. Det är kul att vi vågar satsa på sådana spelare.

10) Dina tankar inför Hammarby borta?

– Nej men det är väl egentligen som alla andra matcher. Vi har ju mött de här "större" lagen, de här som på pappret ska vara topplag. Det är ingen skillnad, vi ska gå ut och vara respektlösa. Göra vår grej, tro på vårat, och så får vi hoppas att det räcker till att vi vinner. Jag tror att vi absolut kommer göra en bra match. Utan tvekan.

11) Största skillnaden mellan Stockholm och Degerfors?

Människorna är snällare runtomkring i Degerfors. Människor bryr sig mer. Här hjälper man gärna varandra i stället för att bara tänka på sig själv. Det är väl den största skillnaden.

12) Vem är den sämsta förloraren på träning?

Hmm... Jag skulle ändå säga att det är Edvardsen.

Tuff bortamatch väntar DIF – inför största publiksiffran på länge

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors IF HerrFotbollSean Sabetkar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.