Hoppa till huvudinnehållet

Grimstad redo för golfveckan: ”Årets höjdpunkt”

Publicerad:
Marcus Grimstad ser fram emot golfveckan i Karlskoga.
Marcus Grimstad ser fram emot golfveckan i Karlskoga. Foto: Fredrik Erlandsson

Veckan som kommer arrangeras Karlskoga golfvecka på Valåsen. För Karlskoga GK:s klubbchef Marcus Grimstad blir det 17:e gången och han ser fram emot ”Årets höjdpunkt”.

– Det kan bli en kanonvecka, säger han.

Veckan som gick anordnades SM i golf i Örebro län, där Karlskoga GK och Degerfors golf AB tilldelades två tävlingar vardera. Bland andra den förre storspelaren Catrin Nilsmark och alpintlegendaren Patrik Järbyn deltog, och för den sistnämnde är tävlingen fortfarande i full gång.

Men det blir ingen rast och ingen ro för Marcus Grimstad och hans kollegor i Karlskoga. På måndag inleds Karlskoga golfvecka, för 17:e gången med Grimstad som klubbchef.

– Det ser fantastiskt bra ut med vädret, det är det jag har tittat mest på de senaste dagarna. Sol och varmt hela veckan, så jag hoppas att det stämmer, säger han.

– Golfveckan är rolig, årets höjdpunkt. Och banan är fin fortfarande efter SM, så det kan bli en kanonvecka.

”En utopi”

Från måndag till fredag är det tävling som gäller på Valåsen, där ett stort antal spelare kommer att delta.

– Jag har tittat lite snabbt men inte räknat ihop, men det blir nog så många som det brukar vara. Många väntar in i det sista med att anmäla sig, då de vill se vädret först.

– Säg att vi når 950 deltagare över fem dagar. Målet är 1 000, men det är en utopi, säger Marcus Grimstad.

Veckan kommer att bestå av tre partävlingar och två singeltävlingar.

Artikeltaggar

GolfKarlskogaKarlskoga GKMarcus Grimstad

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.