Hoppa till huvudinnehållet

Lovande start på golfveckan för regerande mästaren

Publicerad:
Glenn Forsman kollar in lutningen inför sin första putt på hål två.
Glenn Forsman kollar in lutningen inför sin första putt på hål två. Foto: Dennis Pavlovic

Glenn Forsman vann Karlskoga GK:s golfvecka i stor stil 2020 och inledde lovande även i år. Det blev en andraplats i öppningstävlingen Uniflexgolfen, som lockade 109 golfare totalt.

Forsman blev odiskutabel mästare med två deltävlingssegrar och två andraplatser förra året.

Tidningen stötte på den regerande mästaren redan på hål två i måndagens öppningstävling, där han puttade in sin andra raka bogey (ett över par).

Försvarar du parkeringsplatsen (totalsegern)?

– Det tror jag inte. Det har väl börjat sisådär, två bogeys... Men det kommer nu, sa Forsman med ett leende i förbifarten.

Forsman, som spelade i B-klassen i öppningstävlingen Uniflexgolfen, fick rätt.

När de 38 golfarna i B-klassen var klara och slagen borträknade (17 i Forsmans fall) kunde han räkna in en andraplats i klassen.

Detta gav tio poäng till veckototalen och ny tätkänning från start i kampen om totalsegern.

De tio bäst placerade i varje klass får poäng i veckototalen enligt poängsystemet 12, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1.

Uniflexgolfen, A-klass (totalresultat efter avdragna slag): 1) Pierre Malmgren, Karlskoga Golfklubb, 70, 2) Mats Weidensjö, Degerfors Golf AB, 72, 3) Jörgen Eriksson, Mjölkeröds Golfklubb, 72, 4) Magnus Ehrndal, Sommarro Golf, 73, 5) Per Söderström, Karlskoga Golfklubb, 73, 6) Gustaf Neander, do, 73, 7) Daniel Hermansson, do, 73, 8) Erik Knutsson, do, 73, 9) Henrik Jehrn, do, 75, 10) Stefan Gustavsson, do, 76.

B-klass (samtliga från Karlskoga GK): 1) Jonny Strand 66, 2) Glenn Forsman 68, 3) Thomas Palmberg 71, 4) Jaakko Anttila 71, 5) Lars-Erik Olsson 72, 6) Yvonne Bergman 72, 7) Ronny Sundqvist 73, 8) Johan Karlsson 74, 9) Thomas Sättermann 74, 10) Jan-Olof Elofsson 74.

C-klass: 1) Marina Skoog, Karlskoga Golfklubb, 67, 2) Stefan Johansson, do, 68, 3) Stefan Nylén, do, 69, 4) Leif Herlufsén, do, 72, 5) Sebastian Karlsson, do, 73, 6) Roger Karlsson, do, 74, 7) Berit Lindqvist Almén, do, 74, 8) Solveig Nylén, do, 74, 9) Andreas Janliden, Karlstads Golfklubb, 75, 10) Richard Krull, Norrköping Söderköping Golfklubb, 75.

Alvar  Andersson, som 82 år ung är känd för sin långa drive, tar sikte mot flaggan på hål två. Andersson blev 23:a i B-klassen i öppningstävlingen Uniflexgolfen.
Alvar Andersson, som 82 år ung är känd för sin långa drive, tar sikte mot flaggan på hål två. Andersson blev 23:a i B-klassen i öppningstävlingen Uniflexgolfen. Foto: Dennis Pavlovic
”Det går väl tungt, om man säger så... Jag har haft bättre starter, men jag har också haft sämre starter”, sa Bo Lindstedt med ett leende efter hål två. Det blev till slut en 18:e plats i B-klassen.
”Det går väl tungt, om man säger så... Jag har haft bättre starter, men jag har också haft sämre starter”, sa Bo Lindstedt med ett leende efter hål två. Det blev till slut en 18:e plats i B-klassen. Foto: Dennis Pavlovic
”Jag blev sämre nu när du kom med kameran”, säger Rickard ”Gomez” Karlsson, vars putt här smiter strax förbi, med ett skratt. Det blev till slut en 24:e plats i B-klassen för golfveckans totalmästare från 2019.
”Jag blev sämre nu när du kom med kameran”, säger Rickard ”Gomez” Karlsson, vars putt här smiter strax förbi, med ett skratt. Det blev till slut en 24:e plats i B-klassen för golfveckans totalmästare från 2019. Foto: Dennis Pavlovic

Artikeltaggar

GolfKarlskogaKarlskoga GK

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.