Hoppa till huvudinnehållet

Hockeylegendaren vinnare på golfveckan – tyngre för DIF-stjärnorna

Publicerad:
Bengt-Åke Gustafsson, Karlskogas store hockeylegendar, visade klass under golfveckans andra dag. (Arkivbild) Foto: Rasmus Isaksson

Bengt-Åke Gustafsson och Thorbjörn Ericsson vann A-klassen under golfveckans andra dag i Karlskoga.

– Thorbjörn fick till puttarna riktigt bra. Han är den stora hjälten, säger Bengt-Åke ödmjukt och bjuder på ett skratt.

Bengt-Åke Gustafsson berättar att han inledde golfsäsongen riktigt bra för att sedan hamna i en svacka.

Hockeylegendaren vände dock sannerligen den negativa trenden under tisdagens partävling Arena Reklam Irish Greensome, den andra av fem tävlingar under Karlskoga GK:s golfvecka.

"Seger är aldrig fel"

Bengt-Åke spelade med Thorbjörn Ericsson, BIK-kaptenen "Daggens" pappa, och vännerna hittade helrätt i sitt samspel.

– Thorbjörn höll ihop puttarna riktigt bra. Han hittade rätt där och jag skötte inspelen. Vi spelade bra, ett par små misstag men det var stabilt och det var kul. Mot slutet sa vi att vi nog skulle vara med däruppe om vi höll i, säger Bengt-Åke.

Var du mer nervös i OS-finalen (guldtränare 2006) än då?

– Det kan jag säga. Jag var mitt i det då, nu hade jag ingen koll på de andra resultaten. Vår målsättning i slutet var bara att gå på banans par.

Duon lyckades så bra att det blev seger i A-klassen tack vare totalresultatet 59,4.

– Det här var inget vi trodde när vi slog ut. Det brukar alltid vara många långtslående, duktiga spelare med. Det var kul, en seger är aldrig fel.

Hur firar du segern då?

– Jag ska spela golf med Rundqvist (Thomas) på Bryngfjorden i Karlstad i morgon. Så det blir inget firande, jag måste åka tidigt i morgon bitti. Men vi skulle ju haft tre snapsar, tre birdies. Kanske var det ännu fler... Vi får ta det på fredag när vi är klara.

Tyngre för DIF-spelarna

Bengt-Åke överlämnar totalsegern i golfveckan till någon annan, men återkommer just på fredag då han ska spela den avslutande partävlingen Krögarslaget by Ekmans på Torget med sin bror Lars-Erik.

– Jag försöker alltid vara med på golfveckan när jag är hemma. Det är jättetrevligt och banan är i "kanonshape" också. Det är kul att träffa folk och i dag fick jag ju fart på spelet igen också. Det var positivt, säger han med ett skratt.

118 par deltog allt som allt i Arena Reklam Irish Greensome.

Fotbollsprofilerna hade det tyngre än hockeyprofilerna.

Degerfors IF-paren Oliver Ekroth/Gustav Granath och Sebastian Ohlsson/Adam Carlén slutade på 32:a respektive 46:e plats i A-klassen.

Topp tre i A-klassen (samtliga från Karlskoga GK, totalresultat efter borträknade slag baserat på handicap): 1) Bengt-Åke Gustafsson/Thorbjörn Ericsson 59,4, 2) Jesper Larsson/Joakim Åberg 62,8, 3) Fredrik Persson/Marcus Persson 63,6.

Topp tre i B-klassen (samtliga från Karlskoga GK): 1) Sebastian Karlsson/Rickard Karlsson 60,4, 2) Roland Lundgren/Richard Lundgren 60,8, 3) Jan-Olov Blom/Rafael Martinez 62,8.

Artikeltaggar

Adam CarlénBengt-Åke GustafssonGolfKarlskogaKarlskoga GKOliver EkrothSebastian Ohlsson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.