Hoppa till huvudinnehållet

Nytt SM-guld till BK Fjäderns Åke Svensson

Publicerad:

Åke Svensson från BK Fjädern tog i helgen ännu ett SM guld i bågskytte och som flera gånger tidigare i Barebow. Han fick ihop 648 poäng i kvalet och hade ett snitt på 9 poäng per skott.

Åke Svensson vann kvalet och fick en direktplats till kvartsfinalerna, precis som junioren Leo Pettersson som kom tvåa och trean Robert Kubica. Svensson tog sig sedan vidare till semifinal genom att besegra Marcus Axelsson från Lindome BK med 6–0.

Och finalplatsen blev klar när han slog ut Viggo Axelsson från Tranås BSK, även om det var jämnare än i kvartsfinalen. 6–4 vann Svensson med.

Omvända siffror

I finalen mötte Åke Svensson kvaltvåan Leo Pettersson från Järnvägens BF, som vunnit båda sina matcher med 6–2. Det blev dock omvända siffror för junioren mot Svensson, då BK Fjädern-skytten vann med 6–2.

Trea kom Robert Kubica, från Halmstad BF.

Femte guldet

2020 arrangerades inga SM-tävlingar, på grund av coronapandemin. 2019 var senaste gången, då Åke Svensson vann guld i tavla. Han tog dessutom ett brons i fält.

Guldet i Göteborg i helgen var hans femte totalt i karriären.

Artikeltaggar

Åke SvenssonBågskytteBK Fjädern

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.