Hoppa till huvudinnehållet

Universitetsansökan: Sent ute eller inte sökt? – Det här gäller

Publicerad:
Karlstads universitet har haft rekordmånga sökande till hösten 2021. Men det finns kurser och program som ännu är öppna för sen anmälan.
Karlstads universitet har haft rekordmånga sökande till hösten 2021. Men det finns kurser och program som ännu är öppna för sen anmälan. Foto: Tommy Andersson

Var du sent ute med din ansökan till Karlstads universitet, eller har du kanske inte sökt än men är sugen på att plugga till hösten?

Helena Pallin, chef för avdelningen för utbildningsstöd, ger svar på vad som gäller.

En del program och kurser är öppna för en så kallad sen anmälan, ansökningarna behandlas då löpande och man kan få svar lite när som helst. Men det första antagningsbeskedet kommer nu på fredag.

När får den som gjort en sen ansökan sitt antagningsbesked?

– Alla sena ansökningar behandlar vi löpande och vi har ungefär hunnit till mitten av juni, så de som har sökt till och med då kommer att få besked på fredag av oss, säger Helena Pallin och tillägger:

– Sen är det i mån av plats för alla som söker sent. Man får en plats om det är ledigt helt enkelt. I och med att vi har haft ett högt söktryck i år så det är inte jättelätt att komma in på alla utbildningar. Men på vissa program vet vi att det inte kommer bli helt fullt på fredag.

Vilka program?

– En del lärarprogram, något ingenjörsprogram, samhällsvetenskapliga program som turismprogrammet och kulturvetarprogrammet, de brukar inte ha jättehögt söktryck.

Men det finns ännu fler program, och kurser, som fortfarande går att söka. Allt som är öppet för sen anmälan finns på antagning.se.

Vilka tips har du till den som gjort en sen ansökan?

– Var beredd på att du kan få besked på kort varsel, så håll utkik på mejl och antagning.se så att du är redo om du får besked med kort varsel och kan dyka upp snabbt.

Artikeltaggar

KarlstadKarlstads universitetSkola och utbildningVärmlands län

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.