Hoppa till huvudinnehållet

Victor Lundmark: ”Nämen, är vi i Lissabon!”

Publicerad:
Degerfors IF:s press- och kommunikationschef Victor Lundmark, som varit i klubben i ett och ett halvt år.
Degerfors IF:s press- och kommunikationschef Victor Lundmark, som varit i klubben i ett och ett halvt år. Foto: Rasmus Isaksson

I Degerfors IF finns inte bara spelare och ledare, utan en stor del av klubben utgörs av personalen runt laget. En av dessa är press- och kommunikationschefen Victor Lundmark, som bland annat kommit på ”Tro på det” och ”Bruket vaknar”.

1). Du har varit i Degerfors i ett och ett halvt år, hur har det varit?

Det är en av de mest händelserika perioderna i klubbens historia, och i världens historia med pandemin, så det har varit lärorikt och ganska omvälvande. Jag har fått vara med om väldigt mycket på kort tid, och jag har också fått uppleva en enorm kontrast mot det liv jag kanske är mer van vid som någon som bott i Stockholm nästan hela sitt liv.

2). Du kom på ”Tro på det”, hur kom du på ”Bruket vaknar”?

Det var som en tuff försäsong nästan, att man bara får jobba hårt för att få fram det. Jag höll på att fundera på det redan från hösten förra året, hur man skulle följa upp ”Tro på det”. Jag hämtade inspiration från allt möjligt och spånade med folk som är bra att bolla idéer med. Och funderade på ”vad är det vi som förening vill uttrycka” och hur hittar man ett budskap som folk brinner för, som passar in på det vi vill vara och våra supportrar vill vara. Och jag tror att jag lyckades.

3). Klassiker i repris: Vad måste alltid finnas i ditt kylskåp?

Grejen är att i nästan hela mitt vuxna liv har jag bott granne med mataffärer, så mitt kylskåp är i princip tomt till minuten innan jag ska äta någonting.

4). Följdfråga: Vad köper du alltid på mataffären när du måste ha något?

Då är det inte ett lika roligt svar, men bananer. Funkar alltid som något sorts mellanmål, standardmellanmål. Men som sagt, oavsett om jag bott i Stockholm, eller här där jag bor granne med Kronhallen, eller i Kanada där jag bodde för några år sedan, har jag alltid bott granne med mataffären, så jag behöver aldrig planera mina inköp.

5). Du känner Jacob Ortmark i Sirius väl, hur är han som person?

När telefonen ringer och jag ser att det är Jacob blir jag på gott humör, för det blir alltid roligt. Jacob är en av de roligaste människorna jag känner, och då menar jag inte nödvändigtvis utifrån humor, utan bara utifrån ren glädje i honom. Vi åkte bil i Stockholm en gång i våras och då drog han på någon portugisisk låt och sedan bara skrek: ”Nämen, är vi i Lissabon!” och så var han supertaggad på det, och det sammanfattar honom. Jag blir väldigt glad av att vara med Jacob och det tror jag andra blir också.

6). Du och Jacob hade en konstutställning i Stockholm i vintras och en i Uppsala i våras, blir det någon mer gång?

Jacob har ju sagt i intervjuer att vi ska ha en utställning i Tokyo i vinter, men jag tror att han har börjat backa från det av ekonomiska själ. Men vi kan väl ändå hålla det ryktet vid liv i alla fall. Men det kommer att bli fler på något sätt.

Inhoppare i Degerfors – nyckel i Sirius: ”Blivit satt på kartan”

7). Vad lyssnar du på för musik?

Jag lyssnar på osunda mängder amerikansk indierock från 90-talet. Om jag ska ”namedroppa” får du googla grejer, men nu senast har det varit mycket Built to Spill. Det är så där åtta minuters gitarrmangling, men det rekommenderar jag folk att lyssna på. Det är inga sommarplågor om man säger så. Amerikansk indierock från 90-talet, det är min musik.

8). Vem av spelarna är helst med på bild i Degerfors sociala medier?

Victor Edvardsen. Även som bubblare Ismael Diawara. Han vill inte säga det rakt ut, men om han inte är med på bild blir han lite, sådär nere. Så då måste man se till att ta lite. Men Edvardsen är den som är tydlig med det, ”Ismo” har jag lärt mig efter ett och ett halvt år att han gärna är med.

9). Du får bjuda tre personer, döda eller levande, på middag – vilka blir det?

Det är en rolig fråga. Jag skulle ta, nu får du googla amerikansk 90-tals-indie igen, Neutral Milk Hotels frontman Jeff Mangum, fotografen Anton Corbjin och Rosa Parks. Det är nog intressant att höra från en sådan människa var de får sin kraft ifrån. Det blir en himla blandning det där.

10). Vad gör du helst en ledig dag?

Om det inte skulle ha varit en pandemi skulle jag ha rest någonstans. Även på kort tid. Så var det förut, fick jag en dag över försökte jag åka någonstans, oavsett om det var utomlands eller i Sverige. Upptäcka nya platser.

11). Hur tror du det går mot Sirius?

Jag tror att Degerfors kommer att vinna, men jag tror att det kommer att bli väldigt tufft. Det är två jämna lag, två bra lag, som har ett lite stukat självförtroende just nu. Det kommer att bli en tuff kamp, men jag tror att Degerfors tar det.

Artikeltaggar

Degerfors IFDegerfors IF HerrFotbollStora VallaVictor Lundmark

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.