Hoppa till huvudinnehållet

Regn under golfveckan – inget som oroar Elisabeth Björn

Publicerad:
Elisabeth Björn, vd för Degerfors golf AB, är inte orolig för nästa veckas förväntade regnmängder.
Elisabeth Björn, vd för Degerfors golf AB, är inte orolig för nästa veckas förväntade regnmängder. Foto: Love Tallmyren

På måndag drar Degerfors golfvecka i gång, med spel ända fram till lördag. Samhället ser dock ut att drabbas av vissa regnmängder – något som inte oroar Elisabeth Björn, vd på Degerfors golf AB.

– Det är varmt och skönt ändå, säger hon.

Tidigare under sommaren tilldelades Degerfors golf AB de två största tävlingarna under SM-veckan, med nästan 400 startande. Veckan som kommer är det dags för nästa stora arrangemang, när Degerfors golfvecka avgörs.

– Det är rätt så många anmälda till på måndag, även om vädret styr hur många som spelar. Men det är varmt och skönt ändå, säger Elisabeth Björn.

– Vi har olika spelformer varje dag också. På måndag är det irish greensome, på tisdag flaggolf och på onsdag bästboll. På torsdag är det en blandning mellan foursome, greensome och bästboll, på fredag singeltävling med klubbmästerskap och på lördag kör vi tvåmannascramble.

Det finns dock vissa orosmoln – i form av regnmoln. Totalt ska 35 och en halv millimeter falla över Degerfors från måndag till lördag, framför allt under onsdag och fredag (enligt SMHI). Men det är inget som oroar Elisabeth Björn.

– Har man anmält sig så har man. Vi tänker positivt, det kan förändras och molnen kan gå vid sidan av.

– Vi spelar även om det regnar. Om det blir skyfall kanske vi stänger av bunkrar. Det åskade på SM så då fick vi ha ett avbrott på 40–50 minuter. Det hoppas vi att vi slipper.

Hinner fotbollen

För att fler ska kunna vara med på lördagens scramble genomför Degerfors golf AB tävlingen med ”shotgun-start” – på grund av att Degerfors IF spelar hemma mot Varberg på eftermiddagen.

– Alla startar samtidigt på varsitt hål och går i mål ungefär samtidigt. Då hinner de som vill gå på fotboll göra det sen, säger Elisabeth Björn.

Anmälningen till golfveckans alla dagar är öppen till kvällen innan tävlingen, vilket gör det svårt att säga hur många som kommer att delta.

– Vi slog rekord förra året med 600 spelare. Vi vet inte hur många det blir i år med tanke på vädret, men vi hoppas på 500–600.

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors golf ABElisabeth BjörnGolf

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.