Hoppa till huvudinnehållet

De rustar upp Folkets park inför nästa år: ”Då kan vi ha aktiviteter”

Publicerad:
Hela styrelsen närvarade för att hjälpa till med arbetet. Foto: Samarth Katiyar

Sol, skratt, kaffe och bulle. Det är vad styrelseledamöterna i Degerfors Folkets park fick uppleva under fredagen. De hade samlats för att renovera Folkets park med ett leende på läpparna och ett gott sällskap.

– Vi träffar inte varandra så jätte ofta men det är roligt att alla kunde ställa upp för vi har haft kul, vi har varit här sedan nio på morgonen, säger Harri Brunke, ordförande i Folkets parks styrelse.

Sedan coronapandemin slog till har Degerfors Folkets parks verksamhet stått i princip stilla, fram till i år. Kommunen valde att ge dem lite bidrag för att renovera byggnader och annat som behöver lite underhåll för att det ska se fint ut för besökarna.

Styrelsen ansvarar för underhåll

Uppdraget tog styrelsen hand om, med bland annat Harri Brunke i spetsen. Under fredagen samlades alla i styrelsen och några till för att renovera i parken. Det blev alltifrån att måla dörrar och staket till att kratta gångarna och rensa ogräs. Och bättre blev det förstås, när solstrålar gjorde sig synliga i en klarblå himmel.

Styrelsens ordförande Harri Brunke.
Styrelsens ordförande Harri Brunke. Foto: Samarth Katiyar

– Vilken tur vi har med vädret. Det här bestämde vi för två månader sedan men då visste vi inte hur vädret skulle bli. Det kunde lika väl ha regnat i dag, säger han.

Inställda aktiviteter

Precis som förra året har man inte mycket aktiviteter i parken som innan pandemin då det var både danskvällar och barnteatrar. Allt av det har man fått lägga på is. Danskvällar är också den aktiviteten som lockade mest folk då man kom från hela Värmland. Det kunde bli uppemot 100 till 200 personer.

En del målade förrådet i bakgrunden.
En del målade förrådet i bakgrunden. Foto: Samarth Katiyar

– I år passar vi på att renovera och underhålla fastigheten då vi inte kan ha aktiviteter. Vi fick lite bidrag från kommunen så vi satsar nu för fullt inför nästa år och hoppas då att Folkhälsomyndigheten tillåter våra aktiviteter, säger Harri Brunke.

Det är ett glatt, ungt gäng som har hållit på med arbetet under hela fredagen och kvällen avslutas som en riktig fredag brukar göra, med mys.

– Vi har planerat för en exotisk planka med flera typer av ostar, skinka och godisar men även ett glas vin och öl, säger Harri Brunke.

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors Folkets parkFritid och livsstil

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.