Hoppa till huvudinnehållet

Storslam för tennistalangen Lisa Pettersson

Publicerad:
Lisa Pettersson har vunnit alla sina matcher efter turneringen i Båstad i början av juli. Foto: Rasmus Isaksson

Tennistalangen Lisa Pettersson från Karlskoga fortsätter att nå framgångar.

Under de senaste veckorna har hon tagit fyra turneringssegrar. I Borlänge vann hon alla tre klasser hon ställde upp i och i Nynäshamn blev det ytterligare en seger.

Under juli har tennistalangen Lisa Pettersson, 12, haft fullt upp. Först deltog hon i Next Generation Cup i Båstad i början av månaden och bara några dagar senare blev det dags för nya turneringar.

Först ut var Borlänge Sommarspel 12-18 juli där hon ställde upp i FS12A, FS14B och F14:s dubbelklass. I högsommarvärme och mot äldre motstånd spelade hon nio matcher och lyckades vinna alla.

Under en av dagarna spelade hon två finaler efter varandra och kunde trots det tuffa matchandet och vädret visa riktigt bra form och vinna båda.

I dubbelklassen tog hon och hennes dubbelkompis hem klassegern även där.

I Nynäshamn, veckan efter, tog hon en ny turneringsseger. I FS12A-klassen vann hon både kvartsfinal, semifinal och final mot bra motstånd.

Formkurvan efter turneringen i Båstad, där hon mötte några av landets bästa 13-åringar, pekar med andra ord spikrakt uppåt. Lisas pappa och träningskompis Thomas Pettersson säger:

– Hon visade riktigt bra form. Efter Båstad kom vi hem och gjorde ett par riktigt bra träningar. Hon har nött lite på tekniken på forehandsidan och att komma under bollen. Hon tänkte att hon skulle träna på det i Borlänge och hon har dragit ner sina misstag något otroligt. Nästan inga bollar i nät heller.

Turneringen i Båstad i början av månaden gav inte bara bra träning utan även motivation och inspiration. Att se hur de äldre och bästa spelarna gör.

– Även fast det var tufft i Båstad så hittade hon inspiration. Dels hittade hon ett tempo, vilket ju gör mycket, men sen också att se hur bra de är. Hon var jättetaggad efteråt och har haft en superbra inställning, säger Thomas.

Inställningen och träningen visade sig minst sagt ge resultat i Borlänge och Nynäshamn. Och något som var till hjälp och som hon har slipat på är även fotarbetet.

– Det är det som hon ser skiljer sig mot de bästa. De står inte stilla ens en millisekund, så det är otroligt viktigt i tennis. Det tränar vi på hela tiden och hon fick nog se lite hur de gjorde i Båstad vilket var nyttigt.

Norrköping nästa

Nu väntar en ny turnering i Norrköping den här veckan och det är Holmen Cup som börjar på torsdag. En stor turnering där A-klasserna i åldrarna 14 och uppåt är en del av JSM-race.

Lisa kommer ställa upp i FS12A och FS14B. Med tanke på de fina resultaten mot äldre motstånd hittills är inte ett deltagande i FS14A-klassen omöjligt i framtiden.

– Vi får se nästa år. Det kanske blir läge med 14A på några ställen. Kanske inte i just den här turneringen dock eftersom det är JSM-race, men i andra, säger Thomas, som lyfter fram Lisas träningsvillighet och erkänner att han nog snart kommer få problem med tempot på träningen.

– Det kryper närmare. Men jag har nog något år kvar i alla fall, säger han med ett skratt.

Lisa efter de tre klassvinsterna i Borlänge Sommarspel.
Lisa efter de tre klassvinsterna i Borlänge Sommarspel.

Artikeltaggar

Bofors TKLisa PetterssonTennis

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.