Hoppa till huvudinnehållet

SM-skyttetävling på Bofors skjutfält i helgen

Publicerad:
Funktionärsskyttet under fredagen. I morgon lördag börjar SM-tävlingen. Foto: Ulrika Karlsson-Arne

Under helgen arrangeras SM Nordic Steel Challenge på Bofors Test Center utanför Karlskoga. Det är en gren av IPSC – Svenska dynamiska sportskytteförbundet.

Arrangemanget på skjutfältet är efterlängtat då de flesta tävlingarna har ställts in det senaste året på grund av pandemin. Över 50 funktionärer och 250 tävlande kommer finnas på plats.

Under torsdagen och fredagen har det pågått funktionärsskytte och besiktning av banorna, och under lördagen drar själva SM-tävlingen i gång.

”Vi är oerhört glada att kunna genomföra detta SM nu. Dessutom har vi haft vädergudarna på vår sida då vi verkligen behövde lite regn inför tävlingen”, säger Magnus Boström på Bofors Skjutfälts Skyttekår i en kommentar.

”Brandrisk vid skytte måste prioriteras och hade regnet uteblivit hade vi fått ställa in. Givetvis är det mycket annat vi också måste ha beredskap för. Säkerhet är a och o.”

Tävlingen pågår från lördag till söndag och det finns åtta stationer med varierande stålmål. Olika plåtar, storlekar och avstånd gör stationerna olika utmanande.

Några av Sveriges bästa IPSC-skyttar kommer vara på plats och tävlingen handlar även om tid – att vinna tid genom smart genomförande, snabba drag och träffsäkerhet.

Artikeltaggar

KarlskogaSkytte

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.