Hoppa till huvudinnehållet

Veckans sista segrare i Degerfors

Publicerad:
Jens Berggren, vinnare i A-klassen och även vinnare i tävlingen ”närmast hål”.
Jens Berggren, vinnare i A-klassen och även vinnare i tävlingen ”närmast hål”. Foto: Annika Norlin

Golfveckan i Degerfors är slut, en vecka som avslutades med lördagens tvåmannascramble. Och det slutade med en seger för två hemmaspelare, och flera dagen innan.

Regnet präglade golfveckan i Degerfors, men alla tävlingar gick att genomföra som planerat, precis som Degerfors golf AB:s vd Elisabeth Björn berättade inför den första dagen.

Regn under golfveckan – inget som oroar Elisabeth Björn

Under fredagen kördes en singeltävling, som också fungerade som ett klubbmästerskap. Där stod Jens Berggren från Degerfors som segrare på 71 slag, tre slag före tvåan Joakim Eriksson från Karlskoga GK och trean Mats Weidensjö, från samma klubb som segraren.

B-klassen vanns av Degerfors Daniel Bergström på 70 slag, med Karlskogas Tommie Ramqvist som tvåa på 79 och Degerfors Magnus Åhberg som trea på 83.

Och Degerfors golf AB tog en ”storslam” i och med att Adam Broms tog hem C-klassen på 67 slag, med Jan Nordqvist från Karlskoga som tvåa och Stefan Nyström från Degerfors som trea, båda på 72. Broms blev även ”Årets semestergolfare”, för andra året i rad.

Vinnare i ”närmast hål”-tävlingen under fredagen blev A-klassens segrare Jens Berggren.

Adam Broms vann C-klassen under fredagen.
Adam Broms vann C-klassen under fredagen. Foto: Solveig Torensjö

Golfveckan avslutades sedan med tvåmannascramble, som blev en riktig nagelbitare. A-klassen vanns av Dennis Skog och Bo Arvidsson från Lundsbergs GK på 60,1 – 0,1 före tvåan.

B-klassen vanns av Jan Nordqvist och Håkan Talberg från Karlskoga GK på 59,2 och C-klassen av Nicklas och Sophia Ekorn från Degerfors på 58,8.

Vinnaren i ”närmast hål” under lördagen blev Anders Bergkvist.

Lördagens segrare (från vänster): Dennis Skog, Bo Andersson, Nicklas Ekorn, Jan Nordqvist och Håkan Talberg. Sophia Ekorn saknas på bilden.
Lördagens segrare (från vänster): Dennis Skog, Bo Andersson, Nicklas Ekorn, Jan Nordqvist och Håkan Talberg. Sophia Ekorn saknas på bilden. Foto: Solveig Torensjö

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors golf ABGolf

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.