Hoppa till huvudinnehållet

Kör Cykelvasan på hemmaplan – för andra året i rad

Publicerad:
Tomas Venuti innan förra årets start av Cykelvasan.
Tomas Venuti innan förra årets start av Cykelvasan. Foto: Anders Persson

Förra året körde en grupp i Karlskoga Cykelvasan på hemmaplan, då det traditionella loppet ställdes in på grund av coronapandemin. Samma visa är det i år – och precis som i fjol anordnas en ”vasa” med start i Karlskoga.

– Det är samma bana som förra året, säger Tomas Venuti, en av de som ligger bakom arrangemanget.

Cykelvasan körs vanligtvis i augusti och följer samma bana som det ”vanliga” Vasaloppet på skidor. Men coronapandemin har satt stopp för den både 2020 och 2021, och många har valt att köra loppet på hemmaplan i stället.

Som ett gäng lokala cyklister, som ska trampa iväg från Storängen mot Degerfors, och efter 94 kilometer via bland annat Strömtorp, Linnebäck och Lunnedet, går i mål tillbaka i Karlskoga, vid Nobelhallen.

– I fjol var vi ett gäng som skulle åka, så vi gjorde en egen variant hemma som blev väldigt uppskattad, säger Tomas Venuti.

I dagsläget är det lite drygt 50 cyklister som ska med på turen.

– Jag skulle tro att det ramlar in fler, säger Venuti.

Cykelvasan kommer att köras den 14 augusti.

Artikeltaggar

CyklingDegerforsKarlskoga

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.