Hoppa till huvudinnehållet

Far och son slog Hole-in-one – på samma hål

Publicerad:
Peder och Erik Johansson slog varsin Hole-in-one på Karlskoga golfklubb i onsdags. Foto: Ove Granath

Det spelades herrgolf i onsdags på Karlskoga golfklubb, där något mycket ovanligt inträffade. Först slog Erik Johansson en Hole-in-one – och hans pappa Peder gjorde sedan samma sak på samma hål.

– Hur gick det till? säger Peder Johansson med ett skratt.

Att bara hamna på hålets green i golf kan vara nog så svårt. Att slå en Hole-in-one ser nästan omöjligt ut. Och att två personer i samma familj ska göra det, nästan direkt efter varandra, ska nästan inte gå.

Men det gjorde det på Karlskoga golfklubb i onsdag, när pappa Peder och sonen Erik Johansson slog varsin Hole-in-one på samma hål.

– Det är väl en på 20 miljoner att det händer. Hur gick det till? säger Peder Johansson med ett skratt.

Peder och Erik Johansson deltog i onsdagens herrgolf och på det aktuella hålet slog den sistnämnde ut först.

– Jag såg inte hans slag, men alla jublade när bollen gick i. Sen slog den andra killen och sedan jag, och min spann också tillbaka och i. Det blev lite pirrigt, att han gör det först och sedan jag också som nummer tre. Det är inte så låga odds på det.

– Men det är väldigt roligt att få uppleva det med sin son, säger Peder Johansson.

Just att det var under en tävling gjorde bedriften extra speciell.

– Det hade inte varit samma sak om vi bara gått ut en kväll och gjort det, men att det var på en tävling. Kul att det händer oss.

Vad sa de andra på golfbanan?

– Det var många som tjoade och hojtade, av de som hade sett det. Några som gick ut sent hade sett det på sociala medier. Men det var många positiva reaktioner.

– Marcus (Grimstad, klubbchef på Karlskoga GK) sa att vi skulle köpa trisslotter, men då hade turen tagit slut, säger Peder Johansson med ett skratt.

Artikeltaggar

GolfKarlskogaKarlskoga GK

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.