Hoppa till huvudinnehållet

Lindström trea i Helsingborg – slåss om SM-medalj

Publicerad:
Alfons Lindström slåss om en medalj i USM.
Alfons Lindström slåss om en medalj i USM. Foto: Privat

I helgen kördes den tredje deltävlingen i ungdoms-SM i motocross, i skånska Helsingborg. På plats fanns Alfons Lindström från Degerfors MK, som skaffade sig ett bra utgångsläge inför de avslutande tävlingshelgerna.

48 förare, uppdelade i två grupper, hade tagit sig till Helsingborg för att köra den tredje deltävlingen av USM i 125 cc-klassen, där de 40 bästa fick köra finalloppen.

En av dessa 48 var Alfons Lindström, som gjorde ett starkt kval och hade näst bästa tid i sin grupp.

Därefter väntade två heat, där förarna testades i såväl solsken som ösregn. Under det första bjöds Lindström och hans konkurrenter på det förstnämnda.

Degerforsföraren låg tia efter ett varv, men på grund av en olycka behövde loppet avbrytas och startas om. Då kom han ut på en 18:e plats i stället, men lyckades köra upp sig och gick i mål som åtta.

Första pallplatsen

Till det andra heatet hade som tidigare nämnts vädret gjort en helomvändning. Regnet vräkte ned över banan, som snabbt täcktes med vatten. Det stoppade dock inte Alfons Lindström.

Han kom iväg bättre än i det första heatet, som sjua. Efter bra körning lyckades han dessutom köra upp sig och gå i mål på en tredjeplats, vilket var hans första pallplats i USM-serien.

En fjärdeplats blev dagens totalplacering, med 33 inkörda poäng (13+20). Totalt har Lindström nu tagit 86 poäng på de sex USM-loppen, vilket innebär att han ligger fyra i totalen. Han har tio poäng upp till Hugo Forsgren från SMK Värnamo på tredje plats.

Den andra Degerforsföraren i USM, Filip Hagdahl, deltog inte i Helsingborg. Han ligger på plats 20 i sammandraget, med 20 poäng.

Tre tävlingshelger återstår i USM-seriens 125 cc-klass. Nästa körs i Uddevalla kommande helg.

Totalställning USM (125 cc)

1. Laban Alm, Uppsala MK. 137 poäng

2. Linus Persson, MK Tranan. 116

3. Hugo Forsgren, SMK Värnamo. 96

4. Alfons Lindström, Degerfors MK. 86

5. August Frisk, Vissefjärda CK. 79

20. Filip Hagdahl, Degerfors MK. 20

Artikeltaggar

Alfons LindströmDegerfors MKHelsingborgMotocross

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.