Hoppa till huvudinnehållet

"Hulån” och Alasaari vinnare när Airport Padel invigdes

Publicerad:
DIF-profilen Tomas ”Hulån” Olsson och Jesper Alasaari hade räckvidd så det räckte och blev över och vann turneringen.
DIF-profilen Tomas ”Hulån” Olsson och Jesper Alasaari hade räckvidd så det räckte och blev över och vann turneringen. Foto: PRIVAT

Tomas "Hulån" Olsson och Jesper Alasaari besegrade BIK-spelarna David Lilja och Åke Stakkestad i finalen när Airport Padel invigdes med en uppvisningsturnering.

– En riktigt tight och bra final, säger nöjde delägaren Oskar Jörnevik med ett skratt.

Bygger ny padelhall i Karlskoga

Första spadtaget togs i februari och på lördagen var Airport Padel redo för invigning två veckor före den ursprungliga tidsplanen.

Airport Padel gav alla besökare möjlighet att testa på spelet, men hallen invigdes framför allt med en profilstark uppvisningsturnering.

Patrik Werner och Johan Röjare tog sig till semifinal. Där tog succén dock slut för Degerfors IF-sportchefen, som föll mot vännen Tomas "Hulån" Olsson och Jesper Alasaari.

BIK mötte "dåtidens DIF" i den andra semifinalen. David Lilja och Åke Stakkestad drog det längsta strået mot Jonas Lindskog och Alexander "Nutt" Andersson.

Paren kom, trots att "Hulån" har hunnit fylla 49, överens om att öka från ett set till bäst av tre inför finalen.

– Han spelade skitbra, han är vältränad "Hulån". Han har tävlingsinstinkten kvar också, kan jag säga. Det kom någon knuten näve ibland efter en boll, sånt hjärta gillar man ju, säger Oskar Jörnevik.

”Har varit otålig”

"Hulån" och Alasaari kunde just knyta nävarna efter finalen. Turneringssegern säkrades i tiebreak i andra set.

Vinnarparet var nöjt och så var även Oskar Jörnevik, som klippte öppningsbandet tidigare under lördagen, och resten av personerna bakom padelhallen vid flygfältet.

– Man har varit otålig i flera månader, men nu är vi äntligen här och allt har gått över förväntan. Vi klarade oss undan förseningar och invigningen blev helt perfekt, det finns inget att klaga på. Det är jätteskönt att vara i gång, säger Jörnevik.

De tre dubbelbanorna är nu bokningsbara och Airport Padel står värd för en ny, större tävling redan kommande helg.

I september inleds även Airport Padels och Degerfors Padels gemensamma seriespel.

– Vi kommer inte ha någon anställd personal i hallen tills vidare, men tror att det kommer funka väldigt bra ändå. Vi vill satsa på evenemang i hallen.

Oskar Jörnevik klipper bandet och Airport Padel är officiellt invigt. Till vänster ses Adam Drougge och till höger storebror Viktor Jörnevik.
Oskar Jörnevik klipper bandet och Airport Padel är officiellt invigt. Till vänster ses Adam Drougge och till höger storebror Viktor Jörnevik. Foto: PRIVAT

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollJesper AlasaariKarlskogaOskar JörnevikPadelTomas "Hulån" Olsson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.