Hoppa till huvudinnehållet

Otur för Lindström i Uddevalla – krascher förstörde dagen

Publicerad:
Krascher sänkte Alfons Lindström i Uddevalla.
Krascher sänkte Alfons Lindström i Uddevalla. Foto: JPL Photo

Förra helgen tog Alfons Lindström sin första pallplats i USM i motocross, när han slutade trea. Men lördagens tävlingar i Uddevalla blev inte lika lyckade, där Lindström slutade tia som bäst.

På en regnig lördag i Uddevalla skulle det köras USM i motocross, med en Karlskogakille som tävlar för Degerfors MK som en av huvudpersonerna.

Alfons Lindström hade tredje bästa tid i sin kvalgrupp, där 23 av de 46 förarna startade. Men sedan gick det utför, på grund av tilltrasslade situationer.

Lindström fick en mycket bra start i det första heatet, men blev indragen i en krasch redan i andra kurvan – och kom iväg som sista förare. Han jobbade dock upp sig från sin 38:e plats och körde i mål som nummer 17.

”Inte alls nöjd”

Även i det andra heatet fick Lindström en bra start, men det var inte färdigt med strul för dagen än. En förare föll precis framför honom, så att Karlskogakillen kom ut som 21:a. Efter ännu en stark uppkörning slutade han visserligen på en tiondeplats, och fick totalt med sig 15 SM-poäng från Uddevalla.

– Jag är inte alls nöjd med helgen. Jag tyckte att jag fick till bra starter och bra varv men det var lite stolpe ut, säger Lindström.

– Jag tar med mig mina uppkörningar och laddar om till nästa deltävling i Kristianstad om några veckor.

Helgens resultat innebär att Alfons Lindström tappar en placering i SM-totalen, från fjärde till femte, men han har inte gett upp hoppet om än pallplats än.

Artikeltaggar

Alfons LindströmDegerfors MKMotocross

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.